Endelig virker OneDrive med Sharepoint på min Mac

BLOG: Mine dokumenter og filer i firmaet synkroniserer nu endelig via OneDrive på Mac med Sharepoint. Her er mine erfaringer.

OneDrive på Mac (Foto: MereMobil.dk)

OneDrive på Mac (Foto: MereMobil.dk)

Tillad mig lige at dele mine oplevelser med Microsoft Office 365 med jer. Jeg skriver dette i håb om, at andre små virksomheder, og iværksættere, der bruger samme løsning, kan få glæde af det.

Da jeg åbnede MereMobil.dk i 2013 blev Office 365 valgt. Jeg elsker Outlook som mailplatform, og Microsofts programmer som Word, Excel m.fl. er bare state of the art. Jeg har også prøvet andre løsninger, her i blandt Google Apps, der nu heder G Suite, men der er bare noget ved Microsoft, der for mig fungerer bedre.

Efter en masse bøvl med Windows-computere (i den dyre ende) skiftede jeg til en Macbook Pro, og tog Office med. Men ak! Microsoft trak rundt på en ældgammel Office-pakke til Mac. Den virkede jo, men lignede noget fra starten af 00’erne.

 – Flash bliver blokeret i Microsoft Edge

Inden det bliver til en diskussion om Windows vs Mac, må jeg lige indskyde, at jeg op til 2013 udelukkende har kørt Windows. De computere jeg gav op på var i prisklassen 8-10.000 kroner + moms, og så magtede jeg bare pludselig ikke mere. Derfor ville jeg prøve noget andet.

Sharepoint tog mine filer som gidsler

Da jeg skiftede til Mac var udfordringen, at alle mine artikler og øvrige firmadokumenter lå på Microsoft Sharepoint, og der lå de godt. Integrationen af Sharepoint med Mac eksisterede (og fungerede) ikke, og hvis ikke det var fordi, at jeg kunne finde en gammel Windows-maskine frem, kunne jeg end ikke hente filerne ud af Sharepoint.

OneDrive, som Microsoft cloudfil-tjenesten ændrede navn til, fungerede ikke ordentligt på Mac, og Sharepoint-filer var i hvert fald ikke en mulighed.

Lene og jeg, der til dagligt arbejder fast på MereMobil.dk, har brug for, at kunne placere de artikler vi skriver i en fælles mappe, som begge har adgang til. Så løsningen blev, at jeg oprettede en Gmail-konto, som vi begge kunne tilgå via det samme login. Det klarede vi via installation af Google Drive applikationen på begge computere. Men helt ærligt er det jo en ninjatrickløsning.

Jeg har ikke noget imod Google Drive, der har fungeret fint, men når nu ens betalingsløsning hos Microsoft indeholder 1 TB plads per bruger til filer, og en rigtig fildelingsløsning på brugerniveau, er det temmelig irriterende ikke at udnytte det man betaler for.

Endelig kom OneDrive med mappedeling

Jeg kender ikke datoen, men jeg blev pludselig opmærksom på, at Microsoft endelig havde frigivet en opdateret OneDrive-app til Mac.

Nørdkasketten blev fundet frem, og via supportartikler hos Microsoft, fandt jeg frem til hvordan det blev sat op. Det var nemlig ikke så let som jeg troede. Her var min føromtalte ninjatrickløsning betydeligt lettere. Jeg skulle blandt andet gennem kommandoer i et terminalvindue for at få konfigureret tingene.

Nu har Lene og jeg hver vores OneDrive app, hvor vi er logget på med hvert vores Microsoft login. Det seje er, at artikeldokumenterne er placeret i en fællesmappe. Fuldstændig som på Google Drive gemmes filerne fra f.eks. Word lokalt i mappen på computeren, hvorefter de synkroniseres, via ”skyen”, til hver vores computer.

Dertil kommer, at vi har hvert vores eget OneDrive, som den anden ikke har adgang til. Hvis ikke det var fordi jeg for et par måneder siden betalte et helt år til min personlige Dropbox, var alle filerne herfra røget direkte over på OneDrive.

Jeg skal lige slå fast, at OneDrive på Microsoft login via en firmaløsning, ikke er det samme som dit personlige Microsoft login til privatbrug. Når jeg kan lægge private filer i mit firma OneDrive, er det naturligvis fordi jeg ejer firmaet selv, og ikke er underlagt en anden ejer eller IT-administrator.

Hvad koster det?

Jeg betaler 1.180 kroner (inkl. moms) for Office 365 Business Premium per bruger. Det inkluderer Office-pakken lokalt installeret (5 licenser per bruger), hvor filerne altså ligger i skyen, og som nævnt 1 TB plads til hver bruger.

Ved siden af har jeg betalt 937 kroner om året for min Dropbox, som jeg nu kan afvikle.

Ikke alt spiller endnu

Den nye OneDrive app til Mac kan endnu ikke dele filer direkte fra Finder. Så jeg kan altså ikke oprette en mappe, hvor jeg med højre-klik kan oprette en deling. Dette kan man på Google Drive.

For mig har dette været et mindre problem da jeg kun sjældent opretter special-delinger. Så jeg kan godt leve med, at jeg skal logge på OneDrive via en browser, for at gøre dette.

Via OneDrive applikationen til Android og iPhone (iOS) kan jeg se min fælles dokumentmappe, men jeg kunne simpelthen ikke se indholdet i den. Efter jeg loggede ud af app’en og loggede ind igen, kom dette op at køre.

Det gode er, at hvis der er problemer så bare kontakter Microsofts support, der hjælper. Jeg har prøvet det nogle gange før, og selvom jeg er en meget lille kunde, er de ivrige efter at hjælpe.

Jeg håber denne lille beretning kan hjælpe andre Office 365 brugere, med et lille setup, videre.

Mere til historien

Lad mig indskyde, at jeg på ingen måde er superbruger på Sharepoint. Det er en temmelig avanceret tjeneste, og jeg udnytter kun et lille hjørne af mulighederne.

Microsoft anklages for misbrug af skolebørns data

En sag fra Østrig om skolebørns data minder om Chromebook-sagen, og kan få betydning i Danmark.

(mere…)
Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Xbox Series X er nu uden diskdrev

Microsoft ændrer i deres line-up, og tegner et billede af fremtiden.

(mere…)
Drastisk ændring i Windows

Ejer du en Windows-computer, så skal du forberede dig på nye tider.

(mere…)
Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram