Flash bliver blokeret i Microsoft Edge

0

Microsoft Edge vil fra 2017 ikke længere have Flash-plugin aktiveret som standard. Den forældede teknologi er (heldigvis) på vej ud.

Flash Microsoft Edge
Flash blokeres i Microsoft Edge (Foto: The Verge)

Aflivningen af Flash-teknologien fortætter. Microsoft blokerer nu som standard Flash i browseren Microsoft Edge. Det vil ske fra den kommende release, skriver The Verge. Brugerne vil blive spurgt, om de ønsker Flash-plugin skal indlæses.

Microsoft Edge vil altså fremover gå direkte på HTML5 såfremt brugeren ikke gør noget aktivt.

Microsoft vil dog tillade Flash fra de mest populære sider, der ikke automatisk bliver blokeret, men det er endnu ikke klart hvilke sider der her er tale om. Over tid bliver listen nok reduceret.

Opdateringen er planlagt til Windows Insiders preview inden længe. En stabil release forventes i starten af 2017.

BAGGRUND: Bag om YouTubes skift til HTML5

Det nye tiltag omkring Flash fra Microsoft kommer ikke specielt overraskende. Google har meldt ud, at de også blokerer Flash fra Chrome. Apple har længe været uden Flash i Safari-browseren og også Mozilla har planer om at gå væk fra Flash. Ja selv Adobe har tidligere meddelt deres refokusering i forhold til Flash-teknologien. Over tid vil Microsoft sandsynligvis helt fjerne muligheden for Flash, og følge den generelle trend i markedet.

HTC vinker farvel til Flash

Mere til historien

Flash er en forældet teknologi, og det er et af de elementer, der oftest er med til at trække en browser i knæ – og trods alt findes der i dag alternativer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer