Hackersag hos 3: Tjek om dine oplysninger er hacket

7

Sådan tjekker du om dine kundeoplysninger hos 3, er faldet i hænderne på kriminelle.

Telebutik, 3
Ring til kundeservice hvis du vil vide om dine oplysninger hos 3 er hacket (Foto: MereMobil.dk)

– ”Hvordan tjekker jeg om mit nummer er blevet hacket?”.

Det spørgsmålet stiller 3’s 1,2 millioner kunder sig selv, efter det er kommet frem, at oplysninger fra 3.600 kunder er kommet i hænderne på kriminelle, der lige nu afpresser teleselskabet for et større millionbeløb.

3 er i fuld gang med at kontakte de berørte kunder, som modtager en skrivelse fra selskabet om, hvordan de skal forholde sig.

Hvis ikke du har hørt fra 3 kan et opkald til kundeservice give ro i maven og klarhed over om dine oplysninger er hacket.

– ”Vi har indlæst disse informationer, på de berørte kunder, så kundeservice med det samme kan se, om kunden der ringer, er blandt de 3.200,” fortæller Sidsel Rosendal Olsen, kundedirektør i 3, til MereMobil.dk.

3 er hacket – kriminelle afpresser selskabet for millionbeløb

MereMobil.dk har efterprøvet proceduren, og fik efter stort set ingen ventetid, forbindelse til en kundeservicemedarbejder, der på få sekunder kunne give svar.

Det er aktuelt ikke muligt selv at tjekke, om man er ramt, via login på kundeserviceportalen Mit 3.

Hvad ved de kriminelle om dig?

Hvis sikkerheden omkring dine kundeforhold hos 3 er blevet kompromitteret, er følgende oplysninger kommet i hænderne på de kriminelle:

  • Navn
  • Adresse
  • CPR-nummer
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • SIM-kort nummer
  • Abonnement
  • Betalingsmetode

Ifølge 3 vurderes det ikke, at der er lækket bankoplysninger.

– ”Der er efter vores vurdering ikke tale om kreditkortoplysninger, da de ligger hos Nets,” lyder det fra 3 i en meddelelse til kunderne.

Oplysninger om hemmeligt nummer og/eller hemmelig adresse er også sluppet ud fra 3.

Berørte kunder, der ønsker det, kan gratis få udskiftet SIM-kort og/eller telefonnummer. Dette er ikke et krav men en mulighed.

Mere til historien

Der foregår nu en politiefterforskning af sagen. 3 kommunikerer tydeligt, at de ikke betaler de kriminelle. – ”Vi vil på ingen måde medvirke til, at kriminalitet betaler sig,” lyder det fra 3.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer