3 er hacket – kriminelle afpresser selskabet for millionbeløb

15

BREAKING NEWS: Oplysninger fra 3.600 kunder hos teleselskabet 3 er i hænderne på kriminelle, der nu afpresser selskabet for et millionbeløb.

Telebutik, 3
3 afpresse af kriminelle (Foto: MereMobil.dk)

Teleselskabet 3 er udsat for afpresning fra kriminelle, der er i besiddelse af kundeoplysninger på cirka 3.600 kundenumre. De kriminelle kræver et større millionbeløb for ikke at offentliggøre oplysningerne.

Efter dialog med politiet vurderes det, at truslen om afpresning er reel, skriver 3 i en pressemeddelelse.

Ifølge de informationer 3 aktuelt har omkring lækket, er de kriminelle i besiddelse af navn, adresse og CPR-nummer på de 3.600 kunder. Der skulle ikke være lækket bankoplysninger eller pinkoder.

Oplysningerne er ikke nye, men mindst ni måneder gamle.

– ”Det er første gang i virksomhedens historie, at vi er udsat for denne type af kriminel adfærd. Jeg vil gerne slå fast, at vi hos 3 naturligvis ikke medvirker til at forhandle med kriminelle. Vi har derfor overdraget sagen til politiet, som straks er gået i gang med efterforskningen, og vi er trygge ved, at man her kommer til bunds i en både alvorlig og meget ubehagelig sag for vores kunder og for 3,” siger Sidsel Rosendal Olsen, kundedirektør hos 3.

Kunder hos Oister og Zenji er ikke berørt

3 har endnu ikke overblik over, hvordan oplysningerne på de cirka 3.600 kunder er havnet i hænderne på uvedkommende. Selskabet vil ikke bidrage til spekulation, og afventer efterforskningen fra politiet.

Sagen blev konstateret natten til fredag, og nogle af de berørte kunder er kontaktet.

– ”Jeg er ked af det på kundernes vegne, og vil naturligvis beklage det, der er sket. Hvor det har været muligt, har vi selvfølgelig allerede skrevet til de kunder, som er berørt af sagen,” siger Sidsel Rosendal Olsen.

– Tjek om du er hacket – sådan gør du

MereMobil.dk følger sagen.

Mere til historien

3 oplyser, at alle relevante myndigheder er kontaktet. Desuden er kriseberedskabet aktiveret.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer