Ingen mobil i timerne giver højere karakter

Ny forskning viser, at studerende lærer 10-20 procent mindre, hvis de forstyrres af deres mobil i undervisningen.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Det er de færreste mennesker, som kan sige sig fri for, at være bare lidt afhængige af deres smartphone. Vibrerer den eller blinker den, så vil de fleste have svært ved, at lade være med at se hvem der vil noget. Og det er uanset om man er midt i en samtale, sidder i et møde eller undervisningen på skolen er i gang.

Selvom man hurtigt kan tjekke, hvem der skriver og hvad de skriver. så går det overraskende meget ud over koncentrationen, hukommelsen og indlæringen. Det skriver DR.dk.

Øget koncentration hos elever på mobilfrie skoler

Ny app klar til videregående uddannelsesinstitutioner

I et forsøg på, at hjælpe studerende er en ny app nu lanceret. Applikationen ”Hold” lanceres på alle videregående uddannelsesinstitutioner.

Applikationen belønner de studerende, som ikke benytter deres mobil på uddannelsesinstitutionen. De studerende kan optjene point, som kan benyttes til rabat på udvalgte produkter. Ingen mobilbrug i 20 minutter giver ét point.

Studerende forstyrres af SMS’er i undervisningen

Den amerikanske psykolog Bruce Henderson har sammenlignet flere videnskabelige forsøg, hvor man bevidst forstyrrer nogle studerende med få SMS’er i undervisningen. Efterfølgende har man testet deres indlæring i forhold til andre studerende, som ikke blev forstyrret.

Smartphonen gør hjernen aldrig logger ud

Konklusionen på dette er, at studerende lærer 10-20 procent mindre, hvis de forstyrres i undervisningen. Det svarer i en eksamenssituation til at gå 1-2 karaktertrin ned.

– ”Studerende bør være opmærksomme på, at selv nogle få kortvarige forstyrrelser af telefonen reducerer deres indlæring markant,” siger professor Bruce Henderson fra Western Carolina University.

Smartphone-afhængighed kan afsløres med ny app

Når vi multitasker, eller tror vi gør, så skifter hjernen bare hurtigt opmærksomheden mellem flere ting. Hjernens proces med at skifte opmærksomheden frem og tilbage går dog ud over vores samlede kognitive belastning – og dermed hukommelsen og indlæringen.

– ”Multitasking er kun muligt i et meget begrænset omfang, og både i og udenfor et undervisningslokale vil ens indlæring blive reduceret svarende til det omfang, som man forsøger at multitaske,” siger Bruce Henderson.

Mere til historien

Særligt de unge bruger meget tid med smartphonen. En ekspert advarer mod forbruget og giver fem råd mod smartphone afhængighed.

Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sundhedsstyrelsen klar i mælet: Mobilen skal væk før sengetid

En ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen er klar og budskabet lyder, at mobilen skal væk til sengetid, så nattesøvnen bliver god. 

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Hvad er din yndlings-telefon?

VIDEO: Hvilken telefon er din 'go-to' telefon - og hvorfor?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram