Apple ikke længere nummer ét i Kina

Efter fem år på tronen som den mest solgte smartphone i Kina må Apples iPhone se sig slået af lokale producenter.

Oppe R5 verdens tyndeste

Oppe R5 – verdens tyndeste smartphone

De sidste mange år har Apple nydt godt af den store efterspørgsel, der har været på iPhones i Kina. Det kinesiske marked er et yderst vigtigt marked for smartphone-producenterne.

Efter flere års dominans er Apple nu blevet væltet af pinden. Det viser tal fra analysefirmaet Counterpoint Research. Det skriver CNBC.

 – Kinesiske smartphones indtager salgslisterne

Siden 2012 har Apples iPhone været den mest solgte smartphone i Kina, men i 2016 blev der kun solgt 12 millioner eksemplarer af iPhone 6S, hvilket svarer til 2 procent af det samlede antal solgte smartphones i 2016.

I stedet for Apple er det nu den kinesiske producent Oppo, som er nummer ét med modellen R9. Oppo R9 blev solgt i næsten 17 millioner eksemplarer, hvilket svarer til omkring 4 procent af det samlede antal solgte smartphones.

 – Xiaomi stod for 25 procent af det kinesiske marked i april

De kinesiske producenter har oplevet stor vækst i de senere år. Oppo har opnået en vækst på hele 109 procent, mens Vivo har vækstet 78 procent og Huaweis vækst var på 21 procent.

MereMobil.dk har tidligere testet Oppo F1 Plus, hvilket dog var en telefon, som vi ikke var specielt begejstret for. Direkte elendig er vist den mest dækkende betegnelse.

 – TEST: Oppo F1 Plus – dumper for vildt

Producenten Xiaomi har oplevet en tilbagegang på 22 procent. Det er nogenlunde lig med Apples tilbagegang. Apples tilbagegang var nemlig på 21 procent.

Hele mobilmarkedet oplevede en vækst på 6 procent. Der blev samlet set solgt 465 millioner smartphones sidste år.

Det er spændende at se om iPhone 8 gør, at Apple igen vil blive den mest solgte smartphone på det kinesiske marked.

Mere til historien

Kinesiske producenter som foreksempel Oppo og Xiaomi sælges ikke på det danske marked. Men Huawei har til gengæld oplevet en flot fremgang på det danske marked de sidste år.

Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram