Apple ikke længere nummer ét i Kina

1

Efter fem år på tronen som den mest solgte smartphone i Kina må Apples iPhone se sig slået af lokale producenter.

Oppe R5 verdens tyndeste
Oppe R5 – verdens tyndeste smartphone

De sidste mange år har Apple nydt godt af den store efterspørgsel, der har været på iPhones i Kina. Det kinesiske marked er et yderst vigtigt marked for smartphone-producenterne.

Efter flere års dominans er Apple nu blevet væltet af pinden. Det viser tal fra analysefirmaet Counterpoint Research. Det skriver CNBC.

 – Kinesiske smartphones indtager salgslisterne

Siden 2012 har Apples iPhone været den mest solgte smartphone i Kina, men i 2016 blev der kun solgt 12 millioner eksemplarer af iPhone 6S, hvilket svarer til 2 procent af det samlede antal solgte smartphones i 2016.

I stedet for Apple er det nu den kinesiske producent Oppo, som er nummer ét med modellen R9. Oppo R9 blev solgt i næsten 17 millioner eksemplarer, hvilket svarer til omkring 4 procent af det samlede antal solgte smartphones.

 – Xiaomi stod for 25 procent af det kinesiske marked i april

De kinesiske producenter har oplevet stor vækst i de senere år. Oppo har opnået en vækst på hele 109 procent, mens Vivo har vækstet 78 procent og Huaweis vækst var på 21 procent.

MereMobil.dk har tidligere testet Oppo F1 Plus, hvilket dog var en telefon, som vi ikke var specielt begejstret for. Direkte elendig er vist den mest dækkende betegnelse.

 – TEST: Oppo F1 Plus – dumper for vildt

Producenten Xiaomi har oplevet en tilbagegang på 22 procent. Det er nogenlunde lig med Apples tilbagegang. Apples tilbagegang var nemlig på 21 procent.

Hele mobilmarkedet oplevede en vækst på 6 procent. Der blev samlet set solgt 465 millioner smartphones sidste år.

Det er spændende at se om iPhone 8 gør, at Apple igen vil blive den mest solgte smartphone på det kinesiske marked.

Mere til historien

Kinesiske producenter som foreksempel Oppo og Xiaomi sælges ikke på det danske marked. Men Huawei har til gengæld oplevet en flot fremgang på det danske marked de sidste år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer