3 fik 47.000 nye kunder i 2016

I 2016 sagde landets fjerdestørste mobilselskab 3 goddag til 47.000 nye kunder. Telia mistede 38.000 kunder i samme periode.

Butiksmedarbejder hos Teleselskabet 3. (Foto: 3)

Teleselskabet 3 fik 47.000 nye kunder i 2016 (Foto: 3)

Landets mindste teleoperatør, teleselskabet 3, kunne i 2016 sætte 47.000 nye kunder ind i databasen. Selskabet har nu i alt 1.200.985 kunder. Opgørelsen tæller hovedselskabet 3 samt Oister og Zenji. 3 offentliggør ikke særskilte opgørelser for disse selskaber.

De 47.000 nye kunder svarer til en stigning på fire procent i forhold til 2015. Konkurrenten Telia, der er landets tredjestørste teleselskab, mistede i 2016 hele 38.000 kunder. Tallene for Telenor og TDC er endnu ikke offentliggjort.

– ”Efter et hårdt presset tredje kvartal, hvor vi oplevede en opbremsning i markedet, kan vi med glæde konstatere, at fjerde kvartal bød på noget mere positive takter. Vi havde desuden god succes med at åbne to nye butikker i Herning og Næstved, som performer over al forventning,” udtaler Morten Christiansen, adm. direktør for 3 i en pressemeddelelse.

I 2016 blev 3 desuden ramt af Fonas lukning. Det betød et farvel til 40 shop-in-shops. Ifølge Morten Christiansen har man lykkedes med, at få mere trafik i 3’s egne 30 butikker rundt i landet efter lukningerne af Fona-kæden.

Det vurderes af Business.dk, at 3’s fremgang navnlig skyldes satsningen på 3LikeHome-konceptet samt aggressive tilbud fra lavprisselskabet Oister.

3 inkluderer Kina i fri-roamingaftale

3 driver stadig selskabet Zenji, der er en rabatklub kombineret med et mobilabonnement. Det er generelt et selskab som får meget lidt opmærksomhed i offentligheden.

Samlet set har 3 tjent flere penge selvom de har haft en lavere omsætning.

Disse telefoner skal 3’s kunder gå uden om

På marketingdelen har 3 senest suppleret deres hund med den tidligere stjerne David Hasselhoff.

Mere til historien

3 i Danmark og Sverige er ejet af den svenske milliardærfamilie Wallenbergs gennem selskabet Investor AB og det Hong Kong baserede konglomeratet Hutchison Whampoa, der tegnes af rigmanden Li Ka-shing. Svenskerne ejer 40 procent, mens Hutchison ejer 60 procent.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.