Huaweis mobilforretning skal have ny direktør

Huawei i Danmark får snart ny direktør for mobilforretningen. Thor Gøtz, der har beklædt posten i fem år fratræder og går til Lenovo.

Thor Gøtz

Thor Gøtz (Foto: MereMobil.dk)

De seneste fem år har han, sammen med hans team, flyttet Huaweis mobilforretning i Danmark til en position hvor det nu er et varemærke man ikke kan komme uden om, når der tales som smartphones.

Nu er det slut. Med udgangen af januar 2017 tager Thor Gøtz en ny kasket på. Med ansvar for Danmark og Norge er det nu Lenovos smartphone-forretning han skal forsøge at bygge op.

– ”I min tid i Huawei har jeg været med til at bygge et stærkt consumer brand op i Danmark. Det lyder måske som en kliché, men når du ser, hvor Huawei var for fem år siden, og hvor virksomheden er i dag, så har det virkelig været en bemærkelsesværdig rejse. Senest kulminerede det med lanceringen af Huawei Mate 9 Pro, som har fået en overvældende positiv modtagelse, og som samtidig blev min sidste produktlancering i Danmark. På den måde kan jeg med ro i sindet sige, at jeg forlader en virksomhed i topform og med en lys fremtid. Nu er det tid til en ny udfordring og få ny luft under vingerne, og det glæder jeg mig til,” siger Thor Gøtz i et officielt statement fra Huawei.

Huawei: Derfor satser vi på Mate 9 Pro

Siden 2011 har Huawei hvert år fordoblet antallet af solgte smartphones på det danske marked. For 2016 er målet 200.000 solgte mobilenheder.

– ”Vi har været utroligt glade for den indsats, Thor har lagt hos Huawei Danmark. Thor har spillet en central rolle i opbygningen af vores consumerforretning og ikke mindst i forhold til at opbygge stærke relationer til vores samarbejdspartnere, hvilket er et stærkt fundament at bygge videre på i fremtiden. Vi ønsker Thor alt muligt held og lykke fremover,” lyder det fa Xiao Binbing, der er CEO for Huawei Danmark.

Afløseren for Thor Gøtz er ikke fundet endnu.

Mere til historien

Lenovo indgik i januar 2014 en aftale med Google om overtagelse af Motorola Mobilily. Handlen blev godkendt i oktober 2014.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram