Samsung er verdens største smartphoneproducent, men

11

Trods de mange problemer med Galaxy Note 7, så er Samsung stadigvæk størst, men kineserne ånder dem i nakken.

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)

Samsung er fortsat verdens største smartphoneproducent ifølge analysefirmaet Gartner. Men Samsung mister ”fodfæste” til de kinesiske producenter. Det skriver CNet.com.

Den koreanske elektronikgigant kunne i tredje kvartal i år se et fald på smartphonesalget på 14 procent i forhold til året før. Ifølge Gartner.

 – Tidslinje: Galaxy Note 7 katastrofen – dag for dag

Trods mindre salg af smartphones, så formåede Samsung stadig at sælge 71,7 millioner smartphones i tredje kvartal 2016. Apple, som indtager andenpladsen, solgte 43 millioner smartphones i kvartalet, hvilket var en nedgang på 6,6 procent i forhold til 2015.

Det generelle salg af smartphones steg dog i kvartalet. I alt blev der solgt 373 millioner enheder i tredje kvartal 2016, hvilket er en stigning på 5,4 procent fra samme kvartal sidste år. Der blev i tredje kvartal 2015 solgt 354 millioner smartphones.

Det er dog kun kinesiske producenter, som Huawei, Oppo og BBK Communication Equipment, som oplevede en vækst.

 – Huawei vil slå Samsung og Apple – også i Danmark

Dette fald i salget var på grund af de mange problemer med Galaxy Note 7, der ellers havde været rigtigt store forventninger til. Forsalget på telefonen havde også slået tidligere rekorder – både i ind- og udland.

Konkurrencen er dog hård og Samsung mister pt. fodfæste til særligt de kinesiske mobilproducenter.

Det bliver spændende at se, hvordan markedet bliver i 2017, hvor Samsung formentlig er klar med nyt – men det er konkurrenterne jo også. Så påvirker Note 7-katastrofen Samsungs fremtidige salg?

 – Samsung offentliggør Galaxy S8 til MWC 2017

Hvad tror du. Kan Samsung bevarer smartphone-tronen?

Mere til historien

Android platformen er dominerende og installeret på omkring 88 procent af smartphones på verdensplan. Det viser tal fra Gartner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer