Usikkerhed om Galaxy Note 7 i Danmark

18

Hvornår Galaxy Note 7 kan købes i Danmark står hen i det uvisse. De mest konkrete bud lyder på tre måneders forsinkelse.

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)

Skal jeg kort analysere på resultatet af en rundspørge i mobilbranchen, så er der ingen der ved ret meget om, hvornår Samsung Galaxy Note 7 når ud på butikshylderne.

Oprindeligt var planen en salgsstart i Danmark den 2. september 2016. Med forklaringen ”stor efterspørgsel skaber leveringsproblemer” rykkede Samsung starten til den 9. september.

Inden da ramte ulykken for Samsung. Sagen om de overophedede og eksploderende batterier i Note 7 produkterne havde vokset sig stor, og nødbremsen på fabrik og salg blev trukket. Alle lamper lyste rødt, og historien var ”Breaking News” over hele verden.

Vi er vant til at lanceringsdatoer rykkes en smule, frem og tilbage, i forhold til de første udmeldinger, men et salgs- og produktionsstop af disse dimensioner, kan jeg ikke huske vi nogensinde har set lignende. I hvert fald ikke i nyere tid.

Her kan du tjekke om din Note 7 er brandfarling

Måske i november

Når puslespillet stykkes sammen, tegner november sig i horisonten som en mulig genstart for Samsung.

– ”Vi har ikke modtaget nogen konkret info fra Samsung endnu, så bedste bud er ultimo oktober / medio november,” lyder det fra Maria Bagge Jensen, presseansvarlig i TDC Group.

Elgiganten ser også november som en mulighed, men lover ikke for meget.

– ”Vi forventer en ’soft launch’ i november. Samtidig arbejder vi på, at de kunder der har købt den på presales får dem lidt tidligere,” fortæller Michael West, salgschef i Elgiganten. Konkurrenten Power håber på slutnigen af oktober, men siger samtidigt, at intet er bekræftet.

Hos Telia er det korte svar, at de ”stadig afventer Samsung”. Telenor ”Ser frem til lanceringen og har store forventninger til salget”. 3 kan på nuværende tidspunkt ikke melde noget ud omkring Note 7 salgsstarten i
Danmark.

Stop med at bruge Note 7 med det samme

Samsung: Ingen dato i Norden

Samsung selv er ikke specielt konkrete i sagen.

– ”Salget af Galaxy Note 7 ventes at begynde den 28. oktober i Europa. Vi kommer tilbage så snart vi har fastsat en salgsstartdato for det nordiske marked,” siger Hanna Brenner, kommunikationschef for Samsung i Norden til MereMobil.dk.

Sådan bliver Galaxy S8 måske

Kommer Galaxy Note 7 først i butikkerne i løbet af november, nås det med nød og næppe før den vigtige julehandel for alvor starter. Samtidigt kommer produktet så tæt på lanceringen af den næste topmodel, Galaxy S8, der forventes i første kvartal af 2017, at nogle mobilkøbere måske vil udskyde beslutningen om en ny telefon.

Samsung bøvler stadig med Note 7

Mere til historien

En medarbejder hos TV 2 har været udsat for, at hans Note 4 pludselig eksploderede. Tilsyneladende er det ikke kun Note 7 der har problemer, med mindre Note 4-sagen er en enkeltstående sag.

Læs også:
WEB-TV: Samsung gør bilen smartere

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer