Samsung bøvler stadig med Note 7

10

Samsungs Note 7 var en succes indtil de første eksemplarer begyndte at eksplodere. Her snart en måned senere er der stadig farlige Note 7’ere i omløb.

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)

Samsungs nichetelefon med den kraftige hardware, store skærm og pen-funktioner har skabt en del overskrifter, men noget tyder på, at skandalen endnu ikke er afsluttet. Samsung har fundet fejlen på de farlige Galaxy Note 7’er, men af ukendte grunde er der stadig rigtigt mange farlige modeller i omløb.

Samsung har udsendt en pressemeddelelse om, at de har fået ombyttet hele 60 procent af de farlige telefoner i USA og Sydkorea. Men det betyder jo så samtidig at 40 procent stadig er i hænderne hos kunder, som enten ikke er klar over at de har en farlig telefon, eller at kunderne af uransagelige grunde endnu ikke har været forbi en butik, for at få den byttet.

 – Her kan du tjekke om din Galaxy Note 7 er brandfarlig

I hjemlandet, Sydkorea, får butikkerne 20.000 Won, svarende til 121 kroner, for at ombytte Note 7 modeller, så butikkerne har altså et økonomisk incitament for at få så mange modeller ind til reparation eller ombytning som muligt. Samtidig giver Samsung en bonus på yderligere 121 kroner, hvis alle Sydkoreanske modeller er blevet ombyttet inden slutningen af september. Det er uvist om andre lande får samme økonomiske gevinst. Noget bedre ser det dog ud i Singapore, hvor 80 procent har fået ombyttet sin telefon, til trods for at de kun har haft 10 dage til at få ombyttet deres Note 7, da ombytningskampagnen startede 17 september.

Samsung Galaxy Note 7 med eksploret batteri, forside
Samsung Galaxy Note 7 med eksploret batteri, forside

For halvdelen af Note 7 kunderne har det kun taget to dage i USA og Singapore før de fik en ny Note 7. Lidt langsommere er de i tech-gigantens hjemland, hvor det i snit tager fem dage at få sin mobil byttet.

Trofaste købere

Samsungs aktiekurs har fået nogle forventede slag, og det bølger stadig lidt op og ned, selvom de i sidste uge kort var oppe og snuse til de normale kurs 520 til 550. De ramte købere ser dog ikke ud til at være så påvirket, for Samsung oplyser, at hele 90 procent vælger en ny Note 7, selvom den gamle havde eksplosionsfare.

 – Så dyr bliver tilbagekaldelsen af Galaxy Note 7

Mere til historien

Samsung har med Note-serien skabt en skare af trofaste kunder i et nichemarked, ved at skærmen dels er stor med 5,7 tommer, og skærmen er også af god kvalitet og S Pen giver en række unikke funktioner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer