Så dyr bliver tilbagekaldelsen af Galaxy Note 7

7

Det bliver dyrt for Samsung at tilbagekalde Note 7’erne, og udskyde lanceringen. Se her hvad det koster Samsung.

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)

Scenen var sat for, at Samsung Galaxy Note 7 blev et kæmpe hit for Samsung, der i første omgang måtte udskyde salgsstarten på blandt andet det danske marked med en uge pga. efterspørgslen simpelthen var for stor. Og telefonen var forudbestilt i et rekordstort antal eksemplarer.

 – Samsung: Lanceringen af Note 7 er udskudt

Men lykken varede ikke længe for Samsung, da der i sidste uge kom flere historier frem om, at batteriet i Galaxy Note 7 eksploderede under opladning, hvilket resulterede i at telefonen brød i brand. Samsung bekræftede problematikken i fredags og meddelte samtidig, at salgsstarten på de markeder telefonen endnu ikke er lanceret er udskudt, mens telefonen tilbagekaldes de steder, hvor den allerede er solgt.

Det er en teknisk fejl i batteriet, som altså kan få det til at selvantænde og i værste tilfælde eksplodere. Samsung oplyste i fredags, at de indtil videre kendte til 35 tilfælde.

Samsung føler heller ikke de kan være for forsigtige i denne sag og har derfor trukket 2,5 millioner Galaxy Note 7 enheder ud af markedet. Hvilket betyder et tab på omkring 1 milliard dollars, altså omkring 7 milliarder danske kroner, hvis man skal tro Bloomberg analytikeren Juliette Saly.

Selvom det altså koster Samsung mange penge, at tilbagekalde de mange enheder, så er det billigere end at få en masse dårlig omtale og lignende.

 – Samsung Galaxy S8 får måske dual-kamera

”Skaden” ventes også kun at være omkring 5 procent af Samsungs nettoindtjening i år. Det skriver GSMArena.com.

Mere til historien

Samsung har netop lanceret to nye smartwatches, der hedder Gear S3 Classic og Gear S3 Frontier.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer