Smartwatch producenterne tøver med nye ure

Smartwatches er blevet mere populære at lægge under juletræet, men flere producenter vil ikke lancere nye ur i 2016.

TAG Heuer Connected Android Wear smartwatch

TAG Heuer Connected Android Wear smartwatch

Smartwatches har fået en blandet modtagelse, af både kunder og anmeldere. Nogle rammer helt forbi med design og funktionalitet, mens andre nærmer sig noget der er rigtigt brugbart. Priserne varierer også meget, men det vigtigste er nok, at hardwaren skal være hurtig nok og batteriet skal kunne holde lidt tid.

Alle disse parametre kigger producenterne naturligvis også på, og derfor er der nu nogle af de kendte producenter, som dropper at lancere noget nyt til julehandlen i år.

Apple har netop præsenteret Watch Series 2 til vanlig Apple pomp og pragt. Android producenterne viser dog også fine takter, især efter at Android Wear 2.0 er blevet lanceret som indeholder en række forbedringer og øget funktionalitet.

Apple Watch Series 2 er en realitet

Google arbejder på nyt

Androids ejer, Google, pønser da også på at lave et nyt smartwatch, måske endda hele to forskellige, der formentlig bliver præsenteret sammen med deres Pixel smartphones.

Asus Zenwatch har længe været et af de kønneste smartwatches, og i slutningen af august præsenterede de Zenwatch 3, som nu er blevet rundt, i stedet for firkantet. Det skal koste €229, men hvad prisen bliver i Danmark er uvist, ligesom salgsdato også er ukendt.

Så tre rigtigt interessante smartwatches kommer der formentlig inden jul, men hvor er LG, Huawei, Motorola, Sony og Samsung?

Asus Zenwatch 3 (Foto: Asus)

Asus Zenwatch 3 (Foto: Asus)

LG spørger kunderne

Rygterne fra vandrørerne siger at, LG gerne vil vide hvad kunderne synes om de forskellige smartwatches.

På engelsk har man et udtryk der oversat lyder noget i stil med "kast tingene op på væggen, og se hvad der hænger fast". Altså hvilke produkter har succes og hvilken retning ønsker kunderne, at producenterne skal gå i. Og det er netop det LG gør, de ser tiden og kunderne an.

LG's Watch Urbane har ellers fået fin ros og fik da også en "MereMobil Anbefaler" award i 2015, da den første version kom frem.

For Huawei og Motorola ser det lidt anderledes ud. De vil helt sikkert også gerne vide hvad folk ønsker at købe, men her er det mere hardwaren som giver bekymringer. Qualcomm, der laver de eftertragtede Snapdragon chips, har lavet en Snapdragon Wear 2100, som er deres nyeste smartwatch chip, men den bygger på 28nm fremstillingsteknologi, som ganske vist er imponerende i sig selv og bestemt ikke noget man selv kan lave i garagen.

Men Snapdragons nyeste chipsæt til smartphones bliver bygget på14nm teknologi og det er naturligvis mindre, men også mere energieffektivt, så vi kan få smartwatches der holder mere end en eller to dage. Så det der holder Huawei og Motorola fra at lancere noget nyt inden jul er øjensynligt at næste generation skulle være lige på trapperne, men ikke klar til før jul.

Sony og Samsung?

LG G Watch smartwatch

LG G Watch smartwatch

Sony laver også smartwatches med Android Wear og deres Smartwatch 3 har da også fået lidt ros hist og her, selvom de bruger en anden skærmteknologi der giver dårligere farver, men til gengæld kan bruges udenfor og holder batteri i noget længere tid.

Hvornår kommer en fjerde? Her hører vi hverken rygter om lancering inden jul eller til foråret, og den radiostilhed kan altid være svær at tolke. Et Sony Smartwatch 4 er oplagt, men det er ren gætteri, både med design, funktionalitet, lancering og pris. Vi ved vitterligt ikke nok fra troværdige kilder til at give det videre.

Samsung har derimod valgt at delvist vende Android ryggen, når det gælder deres smartwatch Gear S3. S2 var med Tizen, og S3 der også blev lanceret i slutnigen af august, bruger stadig Tizen, blot i en nyere og bedre udgave. Hvornår Samsung Gear S3 kommer til landet og til hvilken pris er endnu uvist, men mon ikke de når det inden jul.

Mere til historien

Android Wear 2.0 blev lanceret her i sommer, men det er stadig kun i beta testversioner til udvalgte smartwatches. Det skulle være færdigt her til efteråret som vi har taget hul på med september, men det kan også være at producenterne ser Wear 2.0 lidt an, da Google har givet en række krav til producenterne.

Apple frigiver opdatering til Apple Watch

Apple har netop udsendt en lille softwareopdatering til Apple Watch, som kommer med fejlrettelser.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Apple Watch Series 9 får opgradering af ydelsen

En ny processor skulle blive en realitet i Apple Watch Series 9,. Det betyder måske længere batteritid.

(mere…)
Der tales meget om kinesiske telefoner, men køber vi dem?

OnePlus, Motorola og Xiaomi er meget synlige. Kan ”larmen” omsættes til salg i butikkerne.

(mere…)
Smartwatch til børn med GPS - hvilket skal du købe?

GUIDE: Smartwatch til børn viser, hvor barnet er. Der kan også ringes og skrives via urene.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram