Nu skal mobilen fungere i toget

0

En fælles aftale mellem teleselskaberne, Banedanmark og DSB samt 100 mio. kr. fra regeringen skal give en bedre mobiloplevelse i toget.

(Foto: Jiří Rotrekl)
Danskerne skal have bedre mobildækning i togene, mener ministeren (Foto: Jiří Rotrekl)

100 millioner kroner. Så mange penge har regeringen afsat til bedre mobil- og internetdækning i togene, skriver Ekstra Bladet.

– ”Nu har jeg selv kørt meget med tog, og det er svært at arbejde, når forbindelsen kan finde på at hoppe af i tide og utide. Det bliver nu lavet om,” fortæller transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) til Ritzau.

Mobildækningen skal de kommende år gøres bedre langs banenettet. Det sker med op til 75 nye mobilmaster. De 100 millioner kroner kommer som en kapitalindsprøjtning til masteopsætningerne.

Derfor ryger mobilsignalet i toget (Ekstra Bladet)

Bedre dækning inde i togene

Når masterne langs banen står tættere, vil flere opleve bedre dækning på telefonen, men der tilføjes også repeatere, der skal forstærke signalet inde i togene. Det suppleres med bedre Wi-Fi dækning.

Løsningen er, ifølge Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, teleselskabernes brancheorganisation, lavet mellem DSB, Banedanmark og teleselskaberne.

Jakob Willer forventer kunderne vil kunne mærke forbedringer i løbet af 2017. Ikke helt samme forventning har DSB, ifølge Ekstra Bladet.

– “Vores forventning er, at vi kan starte op i begyndelsen af 2018. Og være færdig med installationen i alle toptyper i slutningen af 2019,” siger  Aske Wieth-Knudsen, chef for forretningsudvikling hos DSB.

DSB tilbyder gratis Wi-FI i togene

Mere til historien

I en afstemning på Ekstra Bladet svarer godt 43 procent, at de gerne vil se forbedringerne, før de tror på det. På MereMobil.dk har vi gennem tiden skrevet utroligt meget om sagen, og er også spændt på hvorvidt det bliver virkelighed

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer