Nu skal mobilen fungere i toget

En fælles aftale mellem teleselskaberne, Banedanmark og DSB samt 100 mio. kr. fra regeringen skal give en bedre mobiloplevelse i toget.

(Foto: Jiří Rotrekl)

Danskerne skal have bedre mobildækning i togene, mener ministeren (Foto: Jiří Rotrekl)

100 millioner kroner. Så mange penge har regeringen afsat til bedre mobil- og internetdækning i togene, skriver Ekstra Bladet.

– ”Nu har jeg selv kørt meget med tog, og det er svært at arbejde, når forbindelsen kan finde på at hoppe af i tide og utide. Det bliver nu lavet om,” fortæller transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) til Ritzau.

Mobildækningen skal de kommende år gøres bedre langs banenettet. Det sker med op til 75 nye mobilmaster. De 100 millioner kroner kommer som en kapitalindsprøjtning til masteopsætningerne.

Derfor ryger mobilsignalet i toget (Ekstra Bladet)

Bedre dækning inde i togene

Når masterne langs banen står tættere, vil flere opleve bedre dækning på telefonen, men der tilføjes også repeatere, der skal forstærke signalet inde i togene. Det suppleres med bedre Wi-Fi dækning.

Løsningen er, ifølge Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, teleselskabernes brancheorganisation, lavet mellem DSB, Banedanmark og teleselskaberne.

Jakob Willer forventer kunderne vil kunne mærke forbedringer i løbet af 2017. Ikke helt samme forventning har DSB, ifølge Ekstra Bladet.

– “Vores forventning er, at vi kan starte op i begyndelsen af 2018. Og være færdig med installationen i alle toptyper i slutningen af 2019,” siger  Aske Wieth-Knudsen, chef for forretningsudvikling hos DSB.

DSB tilbyder gratis Wi-FI i togene

Mere til historien

I en afstemning på Ekstra Bladet svarer godt 43 procent, at de gerne vil se forbedringerne, før de tror på det. På MereMobil.dk har vi gennem tiden skrevet utroligt meget om sagen, og er også spændt på hvorvidt det bliver virkelighed

Se listen: Disse teleselskaber klages der mest over – er dit på listen?

TOP-10: Så mange klager var der over teleselskaberne i Danmark hos Teleankenævnet.

(mere…)
DSB-tjek ind dukker op i slipvinden på Rejsekortets app

DSB har lanceret en ny funktion på sin app, så man kan tjekke ind og ud via sin mobiltelefon.

(mere…)
Eesy klar med eSim – og et godt tilbud

Lavprisselskabet Eesy er nu klar med eSim til kunderne, hvilket gør det muligt at komme online på 2 minutter.

(mere…)
DSB dropper check-ind med mobilen

DSB kommer ikke med check-ind i DSB-appen - funktionen droppes. Check-ind gjorde det muligt at bruge telefonen som rejsekort.

(mere…)
Teleselskabet 3 har tiltrukket over 5.000 nye kunder

KORT NYT: Årets tredje kvartal har været godt for teleselskabet 3, som har haft succes med at tiltrække mere end 5.000 nye kunder.

(mere…)
Sådan fungerer DSB Check-ind | Test

TIDLIG TEST: Jeg har testet DSB Check-ind. Læs med og få et indblik i hvordan Check-ind i DSB-appen virker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram