Igen, igen loves bedre internet og mobildækning i togene

Sagaen om dårligt internet og mobildækning i landets togsæt når nyt højdepunkt - måske er der denne gang bedre internet og mobildækning på vej?

På MereMobil.dk har allerede skrevet alt for mange artikler, i den evindelig saga, om dårlig internet og mobildækning - og indtil flere gange har vi proklameret, at nu bliver der gjort noget ved sagen. Som bekendt kan vi ikke blive ved med at rapportere den nyhed, så det er med en vis varsomhed, at vi endnu en gang skriver, at nu kommer løsningen snart.Tog internet DSB

I en pressemeddelelse fra Joint Advisory Board, der er en arbejdsgruppe bestående af folk fra tog, internet og telebranchen, oplyses det, at både DSB, Arriva, BaneDanmark samt teleselskaberne 3, Telia, Telenor og TDC har indgået en aftale - et såkaldt Letter Of Intent - omkring mobildækning og internet.

Den nye samarbejdsaftale skaber enighed omkring arbejdet for i løbet af de kommende 2-3 år at skabe markante forbedringer. Det betyder blandt andet mobilforstærkere i DSBs togsæt, forbedringer af dækningen langs banerne i Danmark samt Wi-Fi løsninger i DSBs tog og stationer.

- "Der er stadig mange ting, der skal afklares nærmere, før vi er i mål. Men vi er glade for opbakningen til det fælles samarbejde for at skabe bedre mobil- og internetdækning i tog" udtaler Søren Stahlfest Møller, økonomidirektør i Banedanmark.

BaneDanmark stillet mobilmaster til rådighed

Ifølge pressemeddelelsen vil parterne sammen arbejde for at løse problemerne, så man fremover vil kunne benytte toget som arbejdsplads. Både tale og datadækningen i togsættene skal forbedres med mobilforstærkere eller tilsvarende teknologi.

Mobildækningen langs jernbanenettet skal også forbedres i samarbejde mellem BaneDanmark og teleselskaberne. Dette gøres helt konkret ved, at BaneDanmark, der har opstillet flere hundrede mobilmaster langs jernbanenettet til operatørens eget GSM-R mobilnetværk, stiller masteinfrastrukturen til rådighed for teleselskaberne.

- "Vi er glade for den brede tilslutning, der nu er til at skabe en bedre mobil- og internetdækning i tog. Vi går konstruktivt og positivt ind i det videre arbejde og håber på, at enigheden vil udmønte sig i konkrete aftaler," siger Jakob Willer, direktør i teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien.

Parterne vil nu foretage en nærmere kortlægning af den nuværende dækning langs banen, hvorefter konkrete tiltag vil blive aftalt.

Mere til historien

Problemet med mobildækning i de danske togsæt, skyldes måden hvorpå togsættene er indrettet. Metalfilm i vinduerne kombineret med et metalskelet gør i praksis togsættet til et Faradays-bur, som holder mobilsignaler ude.

Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
TDC NET: 4 Gbit/s download over mmWave

Med 5G over mmWave kan man downloade rigtigt hurtigt viser ny test gennemført af TDC NET og Ericsson. 4 Gbit/s er rundet.

(mere…)
Der kommer turbo på 5G i 2022

2021 blev året, hvor 5G for alvor blev udrullet i Danmark. 2022 bliver året, hvor 5G bliver 'mainstream' og med turbo på hastigheden.

(mere…)
5G-status for 3's kunder - så langt er 3

OVERBLIK: 5G-udrulningen hos 3 er bagefter tidsplanen, men det er ventetiden værd. Få en stor status på 3's 5G-planer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram