DSB tilbyder gratis Wi-Fi og internet i flere tog

7

Nu kører DSBs Wi-Fi på skinner – sådan da.

Indtil nu har Wi-Fi kun været gratis for S-togs passagerer og DSBs kunder på 1. klasse, men nu kan alle andre også være med på (tog)vognen. DSB vil nemlig tilbyde gratis internet via Wi-Fi til alle kunder. Det skriver DR.dk

Det kommer til at vare flere år, før internettet i de danske toge kan bruges til mere krævende opgaver
Nu er det muligt at benytte gratis Wi-Fi i DSBs togsæt

Vi har tidligere på MereMobil.dk skrevet om DSBs utallige kvaler med både mobildækning og manglende Wi-Fi i togsættene, men langt om længe kommer der positive meldinger fra statsbanerne.

– Igen, igen loves bedre internet og mobildækning i togene

DSB har gennemført en større opgradering, hvor der er skiftet fra en 3G baseret løsning til en 4G LTE løsning. Det betyder, at hastigheden og stabiliteten af Wi-Fi signalerne i togsættene stiger markant til glæde for alle DSBs kunder. Skiftet fra 3G til 4G giver simpelthen højere hastigheder og øget stabiliteten mellem toget og mobilmasterne.

Tidligere tilbød DSB kun Wi-Fi i togsættene mellem København og Aalborg, men dette udvides nu til alle intercity-strækninger samt i en del regionaltog. Dette gælder togtyperne IC3, IC4 og IR4.

Begrænset hastighed og dækning

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og DSB advarer mod at deres Wi-Fi løsning ikke er perfekt endnu, og pointerer at der stadigvæk er tale om, at man deler en begrænset kapacitet med alle andre brugere. Til DR.dk udtaler Susanne Mørch Koch, direktør for DSB Kommerciel:

– “Ved at dele forbindelsen på denne måde, så er der større chance for, at alle kan få forbindelse på rejsen, så de eksempelvis kan svare på mails og surfe på nettet. Især på de fyldte myldretidstog er der brug for at deles om nettet, så flest muligt får glæde af det” og tilføjer:

– “Vi kommer ikke i mål med vores internet-ambitioner med denne opgradering, det vil kræve større kapacitet, end udbyderne kan tilbyde lige nu.”

Overfor DR.dk slår DSB fast, at der fortsat vil kunne opleves huller i internetadgangen på grund af huller i mobildækningen.

Mere til historien

Gratis Wi-fi i togsættene er en del af aftalen omkring Togfonden. Partierne bag Togfonden har afsat 100 millioner kroner til projektet. Der er forsat ikke opsat mobilrepeatere i togsættene, så DSBs kunder må stadig leve med dårlig mobildækning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer