Leica og Huawei udvider samarbejdet

1

Leica og Huawei tager et nyt skridt i deres samarbejde med nyt forsknings- og udviklingscenter.

Huawei og Leica annoncerer strategisk samarbejde
Huawei og Leica annoncerer strategisk samarbejde

Huawei og Lecia Camera AG har i dag offentliggjort, at de udvider deres strategiske samarbejde, der indebærer etableringen af et nyt forsknings- og udviklingscenter kaldet “The Max Berek Innovation Lab”. Lanceringen sker syv måneder efter offentliggørelsen af deres teknologiske samarbejde om udviklingen af optikker til smartphones.

– Huawei P9 test – fremragende de fleste steder

Og fem måneder siden lanceringen af de to smartphones, Huawei P9 og P9 Plus, som var de første smartphones i verden med dobbeltkamera. Dermed inderømmer Huawei også at samarbejde med Leica var meget sparsomt op til P9 lanceringen, forhåbenligt kan vi forvente endnu bedre kameraer fra Huawei’s smartphones. Da vi testede P9 og P9 Plus roste vi også deres kameraegenskaber, så det er positivt, at de fortsætter og udvider deres samarbejde.

Fokus på Augmentet- og Virtual Reality

Virtual Reality
Virtual Reality

Det nye forsknings- og udviklingscenter, “Max Berek Innovation Lab”, vil beskæftige sig med nye optiske systemer, computergenereret billeddannelse samt ”Virtual reality” og ”Augmentet reality”.

De tager dermed fat på nogle af de hotte aktuelle emner med VR og AR. Samarbejdet vil fortsætte udviklingen af nye tiltag inden for computergenererede billeder samt virtual og augmentet reality. De vil også fortsætte deres udvikling af optiske systemer og software-baserede teknologier, som skal forbedre billedkvaliteten i en række mobil- og fotoapplikationer.

– Huawei P9 Plus test – den bedste Huawei topmodel

Realiseringen af udviklingscenteret er et resultat af en fælles vision mellem Dr. Andreas Kaufmann, der er bestyrelsesformand og aktiemajoritetsindehaver af Leica Camera AG og Huaweis grundlægger, Ren Zhengfei:

”Med etableringen af ’Max Berek Innovation Lab’ udbygger Huawei og Leica det strategiske samarbejde. Med dette udviklingscenter lægger vi et stærkt fundament for forskning og udvikling af banebrydende teknologi inden for fotografering,” siger Dr. Andreas Kaufmann, der bakkes op af Huaweis CEO og grundlægger, Ren Zhengfei:

Huawei P9 vinder EISA Award 2016-2017
Huawei P9 vinder EISA Award 2016-2017

”I fremtiden vil over 90% af den data vi deler være billeder og videoer. Max Berek Innovation Lab vil facilitere et endnu tættere samarbejde med Leica, hvilket vil forbedre kvaliteten yderligere i både video og billeder. Resultatet betyder, at vi kan tilbyde markedets bedste og mest sofistikerede smartphonekamera.”

”Huawei og Leica deler ikke bare betydelige innovationskræfter og erfaring. De deler ligeledes en dedikation til at levere den højest mulige kvalitet. The Max Berek Innovation Lab giver os en historisk mulighed for at forene disse ressourcer og indtage førerpositionen inden for nytænkende teknologiske løsninger,” bekræfter Marcus Limberger, der er Chief Operating Officer (COO) hos Leica Camera AG og direktør for Max Berek Innovation Lab.

Udover de innovative kræfter Huawei og Leica bringer til samarbejdet, planlægger virksomhederne et tæt samarbejde med både tyske og internationale universiteter. Det nye forsknings- og udviklingscenter er placeret ved Leicas globale hovedsæde i Wetzlar, Tyskland.

Hvorfor kalde Max Berek?

Udviklingscenteret er opkaldt efter den tyske pioner inden for mikroskopi og skaberen af de første Leica-objektiver, Max Berek (1886 – 1949), som også var ansvarlig for designet af mere end 20 objektiver for det legendariske 35mm kamera, der er opfundet og bygget af Oskar Barnack. Takket være deres enestående billedkvalitet og perfekte harmonisering af linserne, kombineret med Barnacks geniale konstruktion, blev det muligt for Leica at opnå verdensomspændende succes med 35mm fotografering.

Mere til historien

Leica Camera AG er en international udbyder af premium-kameraer. Leica er blandt visse kameraentusiaster legendarisk, med en lang tradition af at udvikle optiske linser af den højeste kvalitet. i populær-film blev Leica derfor også brugt i den noget cheesy teengage-00’er film Eurotrip.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer