Nu kan du hente iOS 10 til iPhone og iPad

Apple har nu frigivet iOS 10-opdateringen til offentligheden. Du kan nu hente og opdatere din iPhone, iPad eller iPod Touch.

iOS 10 frigives 13. september 2016 (Foto: Apple)

iOS 10 frigives 13. september 2016 (Foto: Apple)

Det er om få dage siden ét år siden, at Apple frigav iOS 9-opdateringen til offentligheden, og nu er den altså ”old news”. Apple har nemlig netop frigivet deres seneste store softwareopdatering iOS 10 til iOS-enheder.

iOS 10 er fyldt med bunkevis af nye funktioner

Siden Apples WWDC 2016 i juni har iOS 10 været ude i flere betaversioner til både udviklere og public betatestere. Men nu er den endelige version altså langt om længe tilgængelig for alle – præcis som Apple oplyste under lanceringen af iPhone 7 og iPhone 7 Plus i sidste uge.

Her er iPhone 7 og iPhone 7 Plus

Disse enheder får iOS 10 (Foto: Apple)

Disse enheder får iOS 10 (Foto: Apple)

iOS 10 understøttes på følgende iOS-enheder: iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus og iPhone SE, samt iPad 4, iPad Air og iPad Air 2. Og begge iPad Pro-modeller, iPad Mini 2 og nyere, samt iPod Touch (6. Generation).

BAGGRUND: iOS-systemet gennem tiderne

Nulstil din iPhone eller iPad efter opdateringen

Apple har ikke altid haft succes med nye store opdateringer, særligt ikke til ældre enheder, som hos nogle brugere er blevet langsomme.

Har du et ældre Apple-produkt, hvor du synes opdateringen påvirker enheden negativt, så prøv efter opdateringen at foretage en total nulstilling af enheden. Det kan ofte løse mange problemer, også omkring hastigheden.

Farvel til iPhone 6 – goddag til iPhone 7

Det er et kendt problem, at store opdateringer fint kan downloades uden at slette enheden, men det kører bedst, når systemet har været rigtigt nede og vende.

Ikke alle Apple-enheder får iOS 10 (Foto: Apple)

Ikke alle Apple-enheder får iOS 10 (Foto: Apple)

Er du i tvivl omkring om du ”tør” opdatere din enhed, så vent nogle dage og undersøg om der er dårlige oplevelser fra andre brugere, der har en enhed som din.

 – Disse iPhones og iPads får ikke iOS 10

Selvom ikke alle nye funktioner er understøttet på ældre iPhones, får du stadig hovedparten af funktionaliteten, ved at opgradere din gamle telefon til iOS 10.

Sådan opdaterer du

Har du endnu ikke modtaget en notifikation om, at opdateringen er klar til download på din enhed, så kan du søge efter opdateringen manuelt. Dette gøres ved at gå ind i Indstillinger – Generelt – Softwareopdatering og download/hent når den er klar.

Det kan tage sin tid, hvis du forsøger i dag, eller en af de kommende dage, da rigtigt mange iOS-brugere på verdensplan forsøger at hente opdateringen samtidigt. Derfor kommer der et gevaldigt pres på serverne, som altså kan give problemer.

TIP: Sådan laver du backup af iPhone eller iPad

Husk at lave en back-up af din iOS-enhed inden du går i gang med opdateringen. Dette gøres enten via iCloud eller iTunes.

De to nye iPhone-modeller, der blev præsenteret i sidste uge, iPhone 7 og iPhone 7 Plus, kommer begge på markedet med iOS 10 installeret fra salgsæsken. Og de lander begge på hylderne hos danske teleselskaber og forhandlere

GUIDE: Sådan opdaterer du iOS-systemet

 – Så længe skal du vente på iPhone 7

Mere til historien

Der har været mange skriverier om, at den nye farve Jet Black (jet-sort) ridses let. Apple har også i en fodnote skrevet, at et cover eller andet beskyttelsesetui kan ændre dette.

AI-funktioner udsendes nu til ældre Samsung Galaxy-telefoner

Nu kommer opdateringen til din Samsung-telefon, som du har ventet på.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram