iOS 10 er fyldt med bunkevis af nye funktioner

Når iOS 10 til iPhone og iPad lander til efteråret, bliver den fyldt med rigtigt mange nye funktioner. Få et foreløbigt overblik her.

wwdc-543Apple har netop præsenteret den kommende iOS-version, der helt som forventet får navnet iOS 10. Ifølge Apple er det den største opdatering til iOS nogensinde. Men når alt salgssnakken er skåret væk, så er brugeroplevelsen omdrejningspunktet på iOS 10, hvor fokus er på anvendelighed og kunstig intelligens.

iOS 10 bliver anderledes, men visuelt bliver ændringen ikke, som da vi gik fra iOS 6 til iOS 7, hvor ændringerne var markante. Det er i stedet de “bløde værdier” der er lagt vægt på – nemlig med anvendelighed, flere personlige muligheder, nye features til Siri og meget andet.

Vi forsøger at skabe et overblik her.

3D Touch bruges mere

Trykfunktionen 3D Touch spiller en stor rolle i den næste opdatering. Ligesom Apple med iOS 9 gav Siri en større rolle – ja så er det denne gang 3D Touch. Eksempelvis kan man med 3D Touch på mailikonet nu se hvem man har ubesvarede mails fra.

iOS 10 kommer også med en redesignet låseskærm med nye notifikationer, hurtige interaktioner med applikationer og udvidet brug af 3D Touch. Her ses også en ”Raise to wake” feature, der gør det muligt at ”vække telefonen” så du kan se låseskærmen og få et overblik over notifikationer og opdateringer. Skærmen tænder så snart telefonen løftes op.

Der vil være “Clear all” i notifikationer og låseskærmen kan benytte en lang række nye widgets.

WatchOS 3 – her er nyhederne til Apple Watch

Apple Maps

Apple Maps får i iOS 10 et nyt design og bunkevis af nye features. Du kan eksempevelvis trække op fra bunden af skærmen, får at få forslag til ture på basis af din adfærd.

Integrede trafikinformationer giver dig mulighed for at kigge forud på ruten, og se hvilke forsinkelser der kan være. Man kan også søge på ting langs ruten f.eks. tankstationer. Disse funktioner virker også med Apple CarPlay.

Uber får en stor plads i Apple Maps i forhold til integration i hvert fald i USA.

Apple Music får nyt design

wwdc-apple muscMed iOS 10 er Apple også klar med en redesignet Apple Music applikation. Apples musiktjeneste har nu ét år på bagen og 15 millioner betalende kunder, der benytter tjenesten. Det er stadigvæk ikke noget i forhold til markedslederen for musikstreaming, som uden sammenligning er Spotify.

Men der er ingen tvivl om, at Apple vil forsøge at tiltrække endnu flere brugere med det nye design, som blandt andet byder på muligheden for at få sangtekster i “Now Playing”.

Apple kunne også fortælle, at Beats 1 er den største radiostation i verden, hvilket er ganske flot i forhold til dens korte levetid. Beats 1 får også mulighed for “on-demand”-funktion hvor man kan genhøre favoritprogrammer.

Der er også en ny sektion med musik man har downloaded til telefonen, og “For you” viser nu et Discovery Mix, som er automatiske playlister baseret på ens adfærd.

Grafisk er Apple Music en ordentlig overhaling, hvilket nok er fornuftigt set i forhold til, at Apple gerne vil tage markedsandele fra Spotify.

Stor opdatering til Apple TV – her er overblikket

Mange nyheder i Beskeder

wwdc-messagingApples beskedapplikation bliver betydeligt mere spændende at se på. Den får nu rich links, hvilket gør at du kan se videoer i dine samtale-tråde, uden at forlade tråden. Er der links til musik i Apple Music kan musikken også spilles fra tråden.

Beskederne bliver mere farverige, og emoji’s kan blive tre gange større end i dag. Desuden bliver det muligt, at erstatte ord i beskeder med emoji’s, som passer til det du skriver i beskeden.

Apple giver også brugerne mulighed for, at lave effekter med beskederne og sende usynlige tekster og billeder. Modtageren skal så trække fingeren hen over teksten eller billeder, før de kan ses.

Digital Touch og Heartbeat, som kendes fra Apple Watch, bliver nu også muligt at sende på iPhone. Og vil du gøre brug af din håndskrift – ja så kan du også det.

Holder man fingeren inde på sendknappen kommer der forskellige nye muligheder som f.eks råbe- og hviskeeffekter. Beskeder vil også kunne afvikle effekter i fuld skærm.

Ud for de modtagne beskeder i en tråd, vil man kunne se om den anden part i samtalen “synes om”.

Alle de nye funktioner bliver sandsynligvis kun en del af iMessage, og altså ikke SMS/MMS.

Ved WWDC 2016 var der ingen nyheder om hvorvidt iMessage vil blive tilgængelig på Android.

 – Apple på vej med iMessage til Android

Du kan nu også downloade diverse iMessage applikationer, som eksempelvis Stickers m.v. og Besked-applikationen bliver nu åbnet op for udviklere, lød det fra Apple.

De nye avancerede beskeder vil også kunne ses på Apple Watch.

Meget mere på vej…

wwdc-537iOS 10 indeholder langt flere nyheder end vi her har beskrevet. F.eks. kan du glæde dig til Split View i Safari på iPad, forbedrede Live Photos og nye muligheder i Apples Noter.

Apple News (i de lande hvor tjenesten er tilgængelig) kommer der nu abonnementsmulighed. Her kan udgivere som magasiner og aviser gøre deres betalte artikler tilgængelige. Lige nu indehoder Apple News over 2.000 udgivelser, og 60 millioner aktive brugere læser med hver måned.

Tredjeparts-opkaldsapplikationer – det kunne være Skype, vil få mulighed for at blive en del af opkaldsskærmen, låseskærmen samt opkaldslisterne.

Apple fremviste desuden, at indgående opkald kan markeres som “mulig spamopkald”. Det skete gennem Tencent. Så kan man inden opkaldet besvares se om det måske er et spam-opkald.

Udviklere har nu adgang til en preview af iOS 10 (13. juni 2016). I juli kommer en public betaudgave og i efteråret slippes iOS 10 til almindelige slutbrugere af iPhone og iPad.

iOS 10 er et farvel til iPhone 4S-opdateringer

Mere til historien

Der blev også snakket rigtig meget om Siri på Apples Worldwide Developer Conference 2016, men det var nu alligevel Apples styresystem til iPhone og iPad samt iPod Touch, der var showets stjerne.

Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år.

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram