FUP-SMS: Politiet advarer mod SMS fra iTunes

4

Endnu en fup-sms er i omløb. Denne gang skal det ligne, at Apple er afsenderen. Politiet advarer mod SMS’en og opfordrer til den slettes omgående.

Advarsel fra Nordsjællands Politi vedrørende fup-SMS (Foto: Nordsjællands Politi)
Advarsel fra Nordsjællands Politi vedrørende fup-SMS (Foto: Nordsjællands Politi)

Nordsjællands Politi er ude med en advarsel på Facebook om en fup-SMS, som netop nu er i omløb. Denne gang skal det se ud som om, at det er Apples iTunes der er afsenderen. Det er ikke første gang, at der er fup-SMS’er i omløb fra “Apple”. Tidligere har også TDC, Telia, Danske Bank og andre været misbrugt.

Pas også på falske mails, der ligner de kommer fra Apple.

Beskyt dit Apple ID mod hackere – sådan gør du

– ”Det er kommet os for øre, at flere har modtaget en SMS som den på billedet her, hvori der står, at de har spenderet penge i Apple iTunes Store, på trods af de ikke har købt noget. I dette tilfælde står der, at der er placeret en ordre for 910 kroner. Det skulle nok kunne friste mange til at klikke på linket i SMS’en for at annullere bestillingen, da det formentlig er de færreste, der vil bruge så mange penge på ting, de ikke har bestilt,” skriver skriver Nordsjællands Politi blandt andet på deres Facebook-side.

 – Danske Bank advarer mod fup-SMS fra MobilePay

Klikker man på linket, så kommer man ind på en hjemmeside, der til forveksling ligner Apples officielle hjemmeside – men altså ikke er det. Her skal du så logge ind med dit Apple ID for at annullere de påstående ordre.

Men siden er altså falsk og derfor ender dine login-oplysninger i de forkerte hænder, hvis du indtaster dine personlige oplysninger.

Nordsjællands Politi skriver også, at det er uvist, hvad der sker, hvis dit Apple ID og kode havner i de forkerte hænder, men det forventes ikke at være noget positivt.

 – TIP: Sådan tjekker du om en Facebook side er fusk

Derfor lyder opfordringen fra Nordsjællands Politi altså på, at slette denne SMS og en der minder om med det samme.

Mere til historien

MereMobil.dk opfordrer dig også til altid at være opmærksom på beskeder du får fra fremmede og tænke dig ekstra godt om inden du udleverer personlige oplysninger – og hverken Apple, Google eller din bank beder om personlige koder.

Læs også:
Podcast: Hvad er myter og fakta om svindelopkald?
Vi sjofler med sikkerheden på smartphonen

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer