Batteriet er det vigtigste ved mobilkøb

1

Masser af strøm, ønsker de fleste mobilkøbere sig. Men hvorfor køber så mange så en iPhone?

Hvad er vigtigt for dig, når du skal have ny mobil? (Grafik: Ekstra Bladet)
Hvad er vigtigt for dig, når du skal have ny mobil? (Grafik: Ekstra Bladet)

Mobilvalget afgøres af flere faktorer, lyder det fra Android Central, der har stillet spørgsmålet til læserne, om hvilke faktorer spiller ind ved køb af ny mobil. Vi formoder, at overvejende Android-fans læser dette techsite, hvilket naturligvis vrider i resultatet.

Derfor har Ekstra Bladet taget spørgsmålet skridtet videre, og stillet spørgsmålet i en dansk kontekst. Her er særligt ét punkt vigtigst for rigtigt mange. Batteriet. Dette er det mest primære ved mobilvalget for 14 procent i af dem, som deltog i afstemningen. Hvilket godt 2.100 personer har gjort.

I Danmark har Apple en markedsandel i styksalg på 46,8 procent, mens øvrige producenter har resten af markedet (2015-tal). Derfor kan det undre, at Apple holder fast i en høj markedsandel, når nu iPhone netop er kendt for notorisk dårlig batteritid.

Salgstal: Så godt sidder Apple på Danmark

Andre krav til mobilen

Ud over batteriet angiver 11 procent styresystemet som en vigtig feature, efterfulgt af lagerplads, prisen og processor. Kameraet kommer, noget overraskende, ind på en sjetteplads med 9 procent.

Sølle to procent angiver vennerne erfaringer mens fire procent noterer anmeldeler af modellen som vigtig for valget.

Du kan se fordelen i grafikken i denne artikel.

Her lades batteriet til 48 % på fem minutter

Jeg mener: Større batteri er ligegyldigt

Jeg har ikke hørt om smartphone-ejere, der ikke vægter batteriet som en vigtig feature. Det er absolut naturligt med det forbrugsmønster som i dag gør sig gældende.

Når alt kommer til alt så lever vi alle med stress-faktoren, batteriet, der pludselig ikke kan indfri vores ønsker. Netop derfor hænger der opladere over alt på arbejdspladserne, i bilen og derhjemme. I tasken medbringer mange et ladekabel, og de helt hardcore har endda en powerbank med på turen.

Oplad når du kan, du ved aldrig hvornår du får muligheden igen, er åbenbart mantraet. Uanset hvor stort batteriet er i telefonen, tror jeg ikke dette mønster ændrer sig. Det er simpelthen alt for indgroet i hverdagen.

TIP: Så varm på mobilopladeren blive

Med andre ord: Mobilproducenterne får intet ud af at forøge batteriets kapacitet, hvilket i øvrigt vil gøre telefonen større og tungere, da der alligevel lades overalt. Der er derimod mere idé i, at arbejde mod endnu hurtigere opladning.

Desuden er køberne så brand-loyale, særligt iPhone-køberne, uanset batteriet, at de alligevel køber den telefon de ønsker sig, fra deres favoritbrand.

Trådløs opladning skal gå meget hurtigere

Derfor skal du ikke lukke apps

Mere til historien

Undersøgelsen på EB.dk er ikke vægtet i forhold til om læserne, der stemte, har en Android- eller Apple-telefon.

Læs også:
Hold nu op med at lukke dine apps

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer