Hold nu op med at lukke dine apps

Batteritiden bliver ikke bedre på iPhone og Android, hvis du selv lukker de apps, der er åbne. Tværtimod bliver batteritiden dårligere.

iOS 9 og Android multitasking (Foto: Valuewalk.com)

iOS 9 og Android multitasking (Foto: Valuewalk.com)

Hvis du tror det hjælper på batteriet, så det holder længere, når du lukker apps på din iPhone eller Android telefon, så tager du fejl. Faktisk kan den konstante lukning af apps, hvad enten du gør det manuelt, eller har en app installeret der udfører opgaven, føre til forøget batteriforbrug.

Historien er som sådan ikke ny. Allerede tilbage i 2014 beskrev vi på MereMobil.dk, hvorfor det ikke hjælper på batteritiden, når iPhone-brugerne hele tiden dobbeltklikker på hjemknappen, og swiper alle åbne apps væk.

- TIP: Derfor skal du ikke lukke apps på din iPhone

En læser af 9to5Mac har mailet til Apples topchef Tim Cook, i jagten på et officielt svar. Det blev Apples chef for iOS-systemet, Craig Federighi, som svarede tilbage.

Spørgsmålet var: Lukker du jævnligt apps via iOS multitasking, og er dette nødvendigt i forhold til batteritiden?

Svaret fra Craig Federighi var enkelt: Nej og Nej.

- TIP: 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

iOS multitasking viser frosne apps

Når du ser multitasking oversigten på iOS, er der tale om frosne applikationer, der ikke er aktive. Det er et historisk overblik, hvor du kan genaktivere applikationen, der hvor du slap. Derfor påvirker det ikke batteritiden.

De apps som rent faktisk påvirker batteriforbruget, er dem som kører i baggrunden, og udnytter GPS navigation, musik og lignende.

Hvis en app har lov til brug af baggrundsopgaver, så som Facebook, vil denne uanset hvad udføre baggrundsopgaverne, også selvom du ikke har den i multitasking-oversigten. Disse apps findes under Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

- TIP: Sådan kører du to apps samtidigt på iPad

Gælder også Android

I et tweet om emnet svarer Hiroshi Lockheimer, SVP Android hos Google, at det også gælder for Android.

- ”Systemet er optimeret til at håndtere hvad der kører. Blander du dig i dette risikerer du mere rod. Det er bedre at lade systemet udføre jobbet, da det er designet til at håndtere kørende apps, så du ikke behøver det. Det kan faktisk gøre batteritiden være,” lyder det fra Hiroshi Lockheimer hos Google.

I både iOS og Android gælder, at det kræver mere energi for systemet, der løbende genåbner de opgaver, systemet mener skal være åbne. Der går eksempelvis mere energi til, hvis en given app skal genindlæses i RAM-hukommelsen i forbindelse med åbningen, fremfor blot at blive hentet fra den del af hukommelsen, hvor den allerede ligger standby.

- Her oplades mobilbatteriet til 48 procent på 5 minutter

Lukning af apps forklaret med frugt

Mere til historien

Hvis en applikation er gået i baglås og er crashed, kan det stadig være en fordel, hvis du lukker den manuelt, såfremt styresystemet ikke allerede har taget sig af problemet.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
OnePlus garanterer nu fire store Android-opdateringer

OnePlus lover fra 2023 fire store Android-opdateringer og 5 års sikkerhedsopdateringer på udvalgte modeller.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram