Hold nu op med at lukke dine apps

Batteritiden bliver ikke bedre på iPhone og Android, hvis du selv lukker de apps, der er åbne. Tværtimod bliver batteritiden dårligere.

iOS 9 og Android multitasking (Foto: Valuewalk.com)

iOS 9 og Android multitasking (Foto: Valuewalk.com)

Hvis du tror det hjælper på batteriet, så det holder længere, når du lukker apps på din iPhone eller Android telefon, så tager du fejl. Faktisk kan den konstante lukning af apps, hvad enten du gør det manuelt, eller har en app installeret der udfører opgaven, føre til forøget batteriforbrug.

Historien er som sådan ikke ny. Allerede tilbage i 2014 beskrev vi på MereMobil.dk, hvorfor det ikke hjælper på batteritiden, når iPhone-brugerne hele tiden dobbeltklikker på hjemknappen, og swiper alle åbne apps væk.

- TIP: Derfor skal du ikke lukke apps på din iPhone

En læser af 9to5Mac har mailet til Apples topchef Tim Cook, i jagten på et officielt svar. Det blev Apples chef for iOS-systemet, Craig Federighi, som svarede tilbage.

Spørgsmålet var: Lukker du jævnligt apps via iOS multitasking, og er dette nødvendigt i forhold til batteritiden?

Svaret fra Craig Federighi var enkelt: Nej og Nej.

- TIP: 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

iOS multitasking viser frosne apps

Når du ser multitasking oversigten på iOS, er der tale om frosne applikationer, der ikke er aktive. Det er et historisk overblik, hvor du kan genaktivere applikationen, der hvor du slap. Derfor påvirker det ikke batteritiden.

De apps som rent faktisk påvirker batteriforbruget, er dem som kører i baggrunden, og udnytter GPS navigation, musik og lignende.

Hvis en app har lov til brug af baggrundsopgaver, så som Facebook, vil denne uanset hvad udføre baggrundsopgaverne, også selvom du ikke har den i multitasking-oversigten. Disse apps findes under Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

- TIP: Sådan kører du to apps samtidigt på iPad

Gælder også Android

I et tweet om emnet svarer Hiroshi Lockheimer, SVP Android hos Google, at det også gælder for Android.

- ”Systemet er optimeret til at håndtere hvad der kører. Blander du dig i dette risikerer du mere rod. Det er bedre at lade systemet udføre jobbet, da det er designet til at håndtere kørende apps, så du ikke behøver det. Det kan faktisk gøre batteritiden være,” lyder det fra Hiroshi Lockheimer hos Google.

I både iOS og Android gælder, at det kræver mere energi for systemet, der løbende genåbner de opgaver, systemet mener skal være åbne. Der går eksempelvis mere energi til, hvis en given app skal genindlæses i RAM-hukommelsen i forbindelse med åbningen, fremfor blot at blive hentet fra den del af hukommelsen, hvor den allerede ligger standby.

- Her oplades mobilbatteriet til 48 procent på 5 minutter

Lukning af apps forklaret med frugt

Mere til historien

Hvis en applikation er gået i baglås og er crashed, kan det stadig være en fordel, hvis du lukker den manuelt, såfremt styresystemet ikke allerede har taget sig af problemet.

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram