Huawei oplader et batteri til 48 % på fem minutter

0

Huawei har udviklet en teknologi, som kan oplade et stort mobilbatteri til næsten 50 procent på blot fem minutter. Er en batterirevolution rundt om hjørnet?

Huawei lynladning
Huawei lynladningHuawei kan lade et batteri på 3.000 mAh til 48 procents kapacitet på blot fem minutter. (Foto: Huawei)

Fem minutter. Det er hvad der skal til, før et lithium-ion batteri på 3.000 mAh er opladet til 48 procents kapacitet. Et batteri på 600 mAh kan oplades til 68 procent på blot to minutter.

Til sammenligning kan Qualcomm Quick Charge 3.0, der bliver tilgængelig med Snapdragon 820 processoren, oplade en telefons batteri til 80 procent på 35 minutter. Siden Quick Charge 2.0 har Qualcomm forbedret teknologien, så version 3.0 er blevet 27 procent hurtigere, men det er langsomt, sammenlignet med hvad Huawei har fremvist.

Lynladeteknologien er udviklet af Watt Lab, som hører under Central Research Institute ved Huawei Tecnology i Kina.

Nu gør Apple noget ved batteritiden

Huawei fremviste den hurtige opladning ved Battery Symposium, der blev afholdt mellem den 11. og 13. november i Nagoya, Japan. Du kan se testen på dette videolink.

– ”Vi er overbeviste om, at dette gennembrud inden for hurtig opladning af batterier vil føre til en ny revolution inden for elektroniske enheder, særligt mobiltelefoner, elektriske køretøjer og bærbare enheder. Snart bliver vi i stand til, at oplade vores batterier til fuld kapacitet på den tid det tager, at snuppe en kop kaffe,” har Huawei udtalt.

Det skal tilføjes, at i demonstrationen blev mobilbatteriet sat over i en speciel ladestation. Det er formodentlig sket, fordi telefonens øvrige hardware ikke er optimeret til denne type opladning.

Video: Demo af opladning på fem minutter

https://www.youtube.com/watch?v=23n4CoNUxPU&list=TLI17bYZTq1VwyNTExMjAxNQ&index=2

Tip: Sådan forlængede jeg batteritiden markant på min Android

Strøm nok til en hel uge

Da MereMobil.dk fornyligt besøgte Huaweis hovedkontor i Shenzhen, Kina, fortalte Hung Chuai, chef for smartphones i Huawei, at man inden for tre til fem år håber, at vi med opladning i blot fem minutter, kan have strøm nok til en uges brug.

Derfor må den nye oplade- og batteriteknologi som Huawei præsenterede i Japan, ses som et skridt på vejen. Huawei ikke frigivet nogle oplysninger om, hvornår vi kan forvente teknologien implementeret i produkterne.

Video: Huawei om batteriteknologi

https://www.youtube.com/watch?v=-ujKZIXD7Ho&list=TLI17bYZTq1VwyNTExMjAxNQ

Web-TV: Tip til batteritid på Galaxy S6’erne

Mere til historien

Batteriteknologien har over de seneste år ikke udviklet sig i samme hast som vores smartphone-forbrug er steget. Derfor oplever de fleste smartphone brugere, at løbe tør for strøm i løbet af dagen. Det har til gengæld åbnet et marked for salg af ekstra kabler, opladere og ikke mindst powerbanks.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer