Så imponerende er den kommende Snapdragon 820 processor

13

Der har længe kørt en masse rygter omkring Qualcomm’s næste store mobil processor, men nu viser Qualcomm hvor vild den egentlig er.

Der er altid meget hype, når den nyeste SoC kommer fra Qualcomm, da det længe har været den mest brugte serie af processorer på Android og Windows Phone platformene, så det kan selvfølgelig være svært at leve op til.

Men det viser sig, ifølge Qualcomm, at processoren har en masse at byde på.

Snapdragon 820 vil nemlig medfører helt op til det dobbelte på batteri og performance fronten, i forhold til Snapdragon 810, hvilket er hårdt tiltrængt, med de batteri-tider, som de nyeste flagskibe ligger for dagen.

Det vil dog ikke nødvendigvis betyde dobbelt op på batteri levetiden, men at de kommende telefoner vil kunne kører mere krævende ting, uden at det går ned på udholdenheden.

Screenshot fra Qualcooms side
Screenshot fra Qualcooms side

Klare ændringer af arkitekturen

En del af dette spring i udholdenhed og power, kommer gennem brugen af en energieffektiv 14-nm FinFET fremstilling som kører på en hastighed på 2.2 gHz, og en meget tilpasset 64-bit CPU, dog er det helt store trick, at processoren benytter sig af det såkaldte “Heterogene computing” system, som betyder at chippen ikke behøver at benytte de mest strømsugende processorkerner, som tilfældet har været det i tidligere designs.

Hele CPU’en hedder Kryo, og den er højt integreret med Adreno 530 GPU’en, og er designet for telefoner i topklassen. Kryo forfølger den populære Krait CPU, som også har været at finde i Snapdragon 800, 801 og 805 processorerne.

Det bliver spændende at se hvor kraftige de nye processorer bliver, og om de får samme problemer med at blive meget varme, som problemet har været i nogle enheder, med Snapdragon 810 processoren.

Der er selvfølgelig mere til alt dette, som du kan læse på Qualcomm’s hjemmeside.

Mere til historien

Hvis du lyster, kan en video, omkring opbygningen af Krait CPU’en, ses på Qualcomm’s hjemmeside.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer