Så imponerende er den kommende Snapdragon 820 processor

Der har længe kørt en masse rygter omkring Qualcomm's næste store mobil processor, men nu viser Qualcomm hvor vild den egentlig er.

Der er altid meget hype, når den nyeste SoC kommer fra Qualcomm, da det længe har været den mest brugte serie af processorer på Android og Windows Phone platformene, så det kan selvfølgelig være svært at leve op til.

Men det viser sig, ifølge Qualcomm, at processoren har en masse at byde på.

Snapdragon 820 vil nemlig medfører helt op til det dobbelte på batteri og performance fronten, i forhold til Snapdragon 810, hvilket er hårdt tiltrængt, med de batteri-tider, som de nyeste flagskibe ligger for dagen.

Det vil dog ikke nødvendigvis betyde dobbelt op på batteri levetiden, men at de kommende telefoner vil kunne kører mere krævende ting, uden at det går ned på udholdenheden.

Screenshot fra Qualcooms side

Screenshot fra Qualcooms side

Klare ændringer af arkitekturen

En del af dette spring i udholdenhed og power, kommer gennem brugen af en energieffektiv 14-nm FinFET fremstilling som kører på en hastighed på 2.2 gHz, og en meget tilpasset 64-bit CPU, dog er det helt store trick, at processoren benytter sig af det såkaldte "Heterogene computing" system, som betyder at chippen ikke behøver at benytte de mest strømsugende processorkerner, som tilfældet har været det i tidligere designs.

Hele CPU'en hedder Kryo, og den er højt integreret med Adreno 530 GPU'en, og er designet for telefoner i topklassen. Kryo forfølger den populære Krait CPU, som også har været at finde i Snapdragon 800, 801 og 805 processorerne.

Det bliver spændende at se hvor kraftige de nye processorer bliver, og om de får samme problemer med at blive meget varme, som problemet har været i nogle enheder, med Snapdragon 810 processoren.

Der er selvfølgelig mere til alt dette, som du kan læse på Qualcomm's hjemmeside.

Mere til historien

Hvis du lyster, kan en video, omkring opbygningen af Krait CPU'en, ses på Qualcomm's hjemmeside.

Qualcomm har annonceret processoren Snapdragon 782G

I stilhed har Qualcomm netop præsenteret processoren Snapdragon 782G, som er efterfølgeren til Snapdragon 778G+.

(mere…)
Disse bekræfter mobiler med Snapdragon 8 Gen 2 processor

Motorola, Xiaomi og flere andre Android-producenter bekræfter kommende flagskibstelefoner med Snapdragon 8 Gen 2 processoren.

(mere…)
Dette kan du forvente af Android-topmodeller i 2023

Qualcomm har afsløret detaljer om næste generation af Snapdragon 9-processoren, hvilket indikerer hvad næste års topmodeller vil byde på.

(mere…)
Qualcomm: Samsung Galaxy S23-serien får kun Snapdragon-processor

Exynos-processoren droppes måske på S23-serien.

(mere…)
Så store batterier har iPhone 14-serien

Det er nu spottet, hvor store batterier den nye iPhone 14-serie kommer med.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 2 afsløres senere på året

Qualcomm har bekræftet datoerne for Snapdragon Tech Summit i år, hvor det forventes processoren Snapdragon 8 Gen 2 præsenteres.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram