Videotrafik sætter ny rekord i Telenors netværk

Danskerne har taget streamingtjenesterne til sig og brugen af disse fortsætter med at stige, det har nu givet ny rekord i Telenors netværk.

Netflix

Netflix er tilgængelig på alle platforme

De forskellige streamingtjenester som DR TV, Netflix, HBO, TV 2 Play, Viaplay og lignende er meget populære, hvilket blandt andet kan ses på trafikken hos teleselskaberne.

Telenor oplyser nu, at videotrafikken har sat ny rekord i deres netværk og udgør hele 70 procent af den samlede datatrafik i deres mobil- og bredbåndsnetværk. Dermed er der altså ”kun” 30 procent af datatrafikken, som bruges til google-søgninger, sociale medier, nyheder og almindelig browsing på nettet. Sidste år udgjorde videotrafikken 55 procent af den samlede datatrafik, så det sidste år er den altså steget med 15 procent.

 – TIP: Få overblik over indholdet på streamingtjenesterne

– ”Nye tjenester som Netflix og HBO driver rigtig meget videotrafik. Men også de traditionelle TV-stationer som DR, TV2 og TV3 tilbyder mere og mere indhold på nettet, så også her sker der et skift fra flow-tv til streaming. Og endelig deles der hver dag tusindvis af musikvideoer, nyhedsklip og hjemmelavede videoer via YouTube, Facebook, twitter og Instagram. De senere års hastige udvikling af mobil- og bredbåndsnettene har skabt fundamentet for udbredelsen af de mange internettjenester, så forbrugerne i dag kan få det indhold, de ønsker, præcis når de gerne vil se det,” siger Lars Thomsen, der er kommercielle direktør hos Telenor.

 – Netflix begrænser kvaliteten for mobilbrugere

Den største datasluger hos Telenor er Netflix, som altså udgør hele 38 procent af videotrafikken, mens YouTube sluger 25 procent og de resterende tjenester som DR TV, TV 2, TV 3 osv. bruger de resterende 37 procent.

Mere til historien

Telenor udbygger løbende kapaciteten i netværkene, hvilket også er nødvendigt for at kunne følge med i kundernes større og større behov for streaming. Eksempelvis er Netflix-trafikken i Telenors netværk mere end fordoblet på 12 måneder, dette har også betydet at Telenor har installeret Netflix-servere i datacentrene i Aalborg og København. Dermed skal kunderne ikke streame helt fra USA, men blot fra en af Telenors centraler i Danmark, hvilket giver en bedre kundeoplevelse.

Læs også:

Netflix film og serier sendes fra Danmark

Priserne stiger for Netflix-brugere

Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

(mere…)
Disney vil også stoppe konto-deling

Disney+ er klar til at følge i Netflix’ fodspor i kampen mod konto-deling.

(mere…)
HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram