Netflix begrænser kvaliteten for mobilbrugere

Mobilbrugernes streamingkvalitet begrænses, og det er Netflix selv, som står bag.

NetflixNetflix er den ukronede konge af datatrafik, og selskabets streaming af film fylder utroligt meget i datatrafikken hos teleselskaber over hele kloden. Netflix har samtidig også været en frontkæmper for netneutralitet og en indædt modstander af at begrænse hastigheden på forbrugernes internetforbindelse – kaldet ‘throttling’. Det er derfor også lidt af en overraskelse, at Netflix begrænser visse mobilbrugers forbindelse.

Ifølge The Washington Post bliver forbindelsen til mobilbrugere, der benytter de to store amerikanske mobilselskaber AT&T og Verizon, nemlig begrænset, og det er ikke som normalt teleselskaberne der står bag. Det er derimod Netflix, der begrænser forbindelsen til mobilbrugerne.

Baggrund: Netflix film og serier streames fra Danmark

Netflix begrænser

I følge The Washington Post har Netflix i mere end 5 år begrænset brugerne hos AT&T og Verizons kunder. Normalt kræver Netflix en forbindelse på omkring 500 Kbit/s for at afspille på en smartphone, og Netflix har valgt at begrænse forbindelsen til 600 Kbits/s. Dermed bliver mobilbrugerne afskåret af at opnå højere streaming hastigheder og opnå højere visuelt billedkvalitet.

I et blogindlæg indrømmede Netflix efterfølgende, at denne begrænsning ikke kun gælder de to amerikanske mobilnetværk, men at begrænsningen er global – og dermed rammer stort set alle mobilnetværk.

Netflix begrunder den underlige begrænsning med de små datapakker i USA. En Netflix bruger risikerer simpelthen at opbruge hele månedens datapakke på meget kort tid, og når datapakken er brugt op, så er det slut med at se Netflix på farten.

Netflix har simpelthen opsat begrænsningen for at sikre deres kunder mest mulig streaming for mindst muligt dataforbrug.

Kampen om netneutralitet

Man kan godt se begrænsning som en ekstra service overfor selskabets kunder, hvis det ikke lige var fordi, Netflix af flere omgange har været ude efter blandt andet Verizon, som er blevet beskyldt for at begrænse datahastigheden for Netflix kunder.

Trafikken fra Netflix flyder godt op i teleselskabernes netværk, og Netflix har tidligere påstået, at flere teleselskaber begrænser kundernes hastighed, når de streamer fra Netflix. Den form for begrænsning går ikke i spind med den såkaldte netneutralitet, der siger, at man ikke må diskriminere specifikke tjenester.

Når det er Netflix selv, der står for begrænsningen, så er det ikke en overtrædelse af neutraliteten, men pludselig klinger selskabets klager over teleselskaberne hult. Moral som bekendt godt og dobbelt moral dobbelt så godt.

I kølvandet på afsløringen har Netflix fremlagt en plan om at give kunderne mere kontrol over begrænsningerne. I løbet af maj måned vil Netflix give kunderne adgang til selv at kunne vælge kvaliteten, når der streames via mobilnetværk.

Mere til historien

YouTube begrænser også automatisk dataforbruget på mobilnetværk. Benytter man f.eks. YouTube applikationen, så kan man ikke ændre streamingkvalitet, når man streamer via et mobilnetværk. Benytter man applikationen via Wi-Fi, så kan man selv indstille streamingkvaliteten.

HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Endnu en aktion mod kontodeling af streaming

Nej tak til deling af streamingkontoen uden for husstanden, lyder det fra endnu en tjeneste.

(mere…)
Disney klar med tilbud på reklame-abonnement

Disney+ er klar med et skarpt tilbud på deres reklamebaserede abonnement.

(mere…)
Hvor meget vil du betale for Netflix?

Analytikere forudser at vi endnu ikke har set de sidste prisstigninger fra Netflix.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram