iPhone SE holder – Apples lille kæmpe

MINITEST: iPhone SE er Apples bedste 4-tommer telefon, men lysstyrken er dunkel og hukommelsen for lille, for nogle.

iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone SE (Foto: Apple)

Apple har lanceret mellemklasse-telefonen iPhone SE, og selvom det ikke er en ny topmodel, kan den sagtnes gå hen og blive en af Apples bedst sælgende smartphones.

I 2015 solgte Apple, ifølge deres egne oplysninger, 30 millioner iPhones med skærme på 4 tommer. Derfor ligger der et pænt grundsalg og venter, da den hidtil sidste 4-tommer telefon, iPhone 5S, med lanceringen af iPhone SE, udgik af Apples produktportefølje.

 – 37 procent af iPhone-brugerne har stadig en 4-tommer skærm

iPhone SE er altså Apples eneste telefon med fire tommer skærm, og det er trods alt ikke alle der har lyst til, at gå rundt med en stor glasplade i lommen.

iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone SE (Foto: Apple)

En iPhone 5S med små justeringer

Som vi på MereMobil.dk tidligere har beskrevet, er de udenlandske anmeldere over en bred kam, temmeligt positive overfor iPhone SE. Her i Danmark blæser der også positive vinde.

 – iPhone SE roses i udenlandske anmeldelser

Journalist Carsten Norton fra Ekstra Bladet, har ligesom vi andre fulgt Apple i mange år, og i anmeldelsen på EB.dk scorer iPhone SE 4,7 ud af 5 mulige point.

 – iPhone SE – maximobil i miniformat

Carsten Norton bemærker de minimale justeringer af designet. På iPhone 5S var kanterne rundt om forsiden blanke. Disse er nu slebet matte. Desuden er det velkendte logo på bagsiden, ifølge Apple, udført i rustfrit stål. Logoet på iPhone 5S var i aluminium.

iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone SE (Foto: Apple)

Mere power og speed

I takt med iOS-systemet og app-udvalget udvikler sig, og stiller større krav til hardwaren i telefonerne, bliver de ældre modeller også mere udfordret, når det kommer til en effektiv brugeroplevelse.

iPhone 5S gør det stadig hæderligt, men iPhone SE kommer med betydeligt mere power og højere hastighed. Apple har taget 64-bit arkitekturen og A9-chippen, fra iPhone 6S, og genbrugt det i SE-modellen.

I forhold til iPhone 5S kommer SE’eren med den dobbelt processorhastighed samt tre gange hurtigere grafikydelse. Det har også givet plads til ”always-on”-Siri, så du uden telefonen skal sidde i opladeren, kan bede Siri udføre opgaver uden du manuelt aktiverer det – ganske som på iPhone 6S og 6S Plus.

Selvom Ekstra Bladets anmelder mener iPhone SE er et fremspring på teknikken, mener han stadig, at dem som f.eks. til spil har brug for stærke grafikkræfter, har brug for den store version, altså udgaven med 64 gigabyte hukommelse, som er den største konfiguration iPhone SE findes i.

 – Farvel til iPhone 5S – goddag til iPhone SE

iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone SE (Foto: Apple)

Stor kameraopgradering

Under vanskelige lysforhold står billederne fra 12 megapixels kameraet ”forrygende skarpt”, og selv hudtonerne er fine. Der kan også optages video i 4K samt benyttes slowmotion funktion.

Det betegner Carsten Norton et kvantespring, sammenlignet med de tidligere 4-tommer iPhone modeller fra Apple.

Frontkameraet, eller ”FaceTime kamera” som Apple kalder det i marketingtermer, er dog kun på 1,2 megapixels.

Skærmen i iPhone SE er den samme som på iPhone 5S. Det er altså stadig fire tommer samt opløsningen på 640 x 1136 pixels. Hvis du er vant til skærmen i iPhone 6 eller 6S, opleves iPhone SE’s skærm som en smule dunkel, hvor man savner lysstyrken.

En reduceret skærmoplevelse gør til gengæld noget for batteriet, der på SE skulle holde rigtigt godt.

iPhone SE (Foto: Apple)

iPhone SE (Foto: Apple)

Konklusion: Bedste 4-tommer model

Ekstra Bladet mener, at iPhone SE er Apples hidtil bedste 4-tommers telefon, og så er den et stærkt økonomisk alternativ til de større Apple-telefoner.

Det vil for nogle være en ulempe, at iPhone SE kun fås med 16 eller 64 GB hukommelse. En hardcore iPhone 6 / 6S bruger vil ikke kunne nøjes med denne udgave på grund af pladsmangel.

 – Teleselskaber: iPhone SE rammer plet

Det betyder så også, at Apple (egentlig meget smart) tvinger highend-brugerne til at holde fast i de dyrere modeller.

Du skal også vide, at iPhone SE ikke har 3D Touch teknologi i skærmen.

 – iPhone SE – de danske priser og tilgængelighed

Mere til historien

Grundet logiske udfordringer har vi på MereMobil.dk endnu ikke modtaget en iPhone SE fra Apple. Anmeldelsen her er ikke vores mening om iPhone SE, men et udtryk for hvad Carsten Norton, der har stået for anmeldelsen på Ekstra Bladet, mener.

Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram