Apple skifter til Google Cloud

Apple søger hjælp hos konkurrenterne for, at opbevare brugernes data indtil deres nye datacentre står klar. Derfor skifter de nu til Google Cloud.

iCloud login

Log-in til iCloud

Apple venter på, at deres datacenter i Viborg åbner. Og indtil da er Apple afhængige af andre leverandører. Tidligere har Apple benyttet Amazon (Amazon Web Services) til deres iCloud-tjeneste, men nu skifter de angiveligt til Google Cloud Platform.

 – Apple åbner kæmpe datacenter i Danmark

Google Cloud Platform er en af tre helt store spillere på markedet for Cloud Platforme og aftalen skulle indbringe Google mellem 400-600 millioner dollars.

Amazon er den førende udbyder af cloudtjenester, mens Microsoft kommer på andenpladsen og altså Google på tredjepladsen med deres Google Cloud Platform. Det skriver Business.dk.

Google Cloud Platform

Google Cloud Platform

Men selvom det lyder som et svimlende beløb, så skulle det altså være langt billigere end det de tidligere har betalt hos Amazon. Google har nemlig forsøgt at lokke store kunder til med yderst attraktive priser.

 – 10 facts om Apple du måske ikke kender

At skifte fra en tjeneste til en anden er dog ikke noget man bare gør, det vurderes at tage omkring et år at flytte alt data.

Foruden Apple så er også blandt andet Snapchat, MAG Interactive og Rovio kunder hos Google Cloud Platform.

Mere til historien

Apple er ved at bygge et nyt datacenter i Foulum nær Viborg, hvilket de har investeret omkring 6,3 milliarder kroner i. Foruden det i Viborg, så er de også ved at bygge datacentre i Irland og USA (Arizona) for at blive mindre afhængige af eksterne leverandører. Apple har i forvejen fire datacentre i verden.

Læs også:
Sådan gendanner du slettede iCloud filer
Hvordan frigøres plads på iCloud?

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Google Pixel 8a – de seneste rygter om den billigere Pixel

Specifikationerne er afsløret på den kommende Google Pixel 8a i netop lækkede oplysninger.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram