Apple skifter til Google Cloud

0

Apple søger hjælp hos konkurrenterne for, at opbevare brugernes data indtil deres nye datacentre står klar. Derfor skifter de nu til Google Cloud.

iCloud login
Log-in til iCloud

Apple venter på, at deres datacenter i Viborg åbner. Og indtil da er Apple afhængige af andre leverandører. Tidligere har Apple benyttet Amazon (Amazon Web Services) til deres iCloud-tjeneste, men nu skifter de angiveligt til Google Cloud Platform.

 – Apple åbner kæmpe datacenter i Danmark

Google Cloud Platform er en af tre helt store spillere på markedet for Cloud Platforme og aftalen skulle indbringe Google mellem 400-600 millioner dollars.

Amazon er den førende udbyder af cloudtjenester, mens Microsoft kommer på andenpladsen og altså Google på tredjepladsen med deres Google Cloud Platform. Det skriver Business.dk.

Google Cloud Platform
Google Cloud Platform

Men selvom det lyder som et svimlende beløb, så skulle det altså være langt billigere end det de tidligere har betalt hos Amazon. Google har nemlig forsøgt at lokke store kunder til med yderst attraktive priser.

 – 10 facts om Apple du måske ikke kender

At skifte fra en tjeneste til en anden er dog ikke noget man bare gør, det vurderes at tage omkring et år at flytte alt data.

Foruden Apple så er også blandt andet Snapchat, MAG Interactive og Rovio kunder hos Google Cloud Platform.

Mere til historien

Apple er ved at bygge et nyt datacenter i Foulum nær Viborg, hvilket de har investeret omkring 6,3 milliarder kroner i. Foruden det i Viborg, så er de også ved at bygge datacentre i Irland og USA (Arizona) for at blive mindre afhængige af eksterne leverandører. Apple har i forvejen fire datacentre i verden.

Læs også:
Sådan gendanner du slettede iCloud filer
Hvordan frigøres plads på iCloud?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer