Apple åbner kæmpe datacenter i Danmark

0

Viborg-området bliver hjemsted for et nyt europæisk datacenter der skal servicere Apple-brugere i hele Europa.

Apple Viborg Danmark
Her skal Apples nye danske datacenter ligge (Foto: Apple)

Apple vil åbne et stort datacenter ved Viborg, oplyses det i en pressemeddelelse.

Datacenteret skal sammen med et andet ny center, der etableres i County Galway i Irland, drive iTunes Store, App Store, iMessage, Apple Maps og Siri.

Driften fra de to nye datacentre skal servicere brugere af Apples produkter i hele Europa.

Størrelsen på datacentrene ved Viborg og Irland bliver på 166.000 kvm hver. De skal stå færdige og være klar til drift i 2017.

Det jyske datacenter bygges i nærheden af en af Danmarks største transformatorstationer, hvilket betyder der ikke er behov, for etablering af yderligere generatorer. Overskudsvarmen fra udstyret i datacenteret sendes videre til fjernvarmesystemet i byen, og kan således bruges til opvarmning af boliger.

– “Vi er meget taknemmelige for vores fortsatte succes i Europa, og vi er stolte af, at vores investeringer kommer lokalsamfund til gode på tværs af de europæiske lande. Denne nye og omfattende investering er den hidtil største projekt i Europa,” udtaler Tim Cook, Apples CEO.

Her ligger Foulum i Jylland. (Foto: Google Maps)
Her ligger Foulum i Jylland. (Foto: Google Maps)

Den samlede investering i de to datacentre bliver på 1,7 milliarder euro. Den danske investering vil være på 6,3 milliarder kroner, skriver Viborg Folkeblad.

– ”Det er et kæmpe cadeau, at Apple blandt mange bejlere vælger Danmark. Investeringen vil skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægs- og driftsfasen,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse

Årsagen til Apple finder vej til Danmark, med en så stor milliardinvestering, skal findes i Udenrigsministeriets investeringsorganisation Invest in Denmark.

– ”Invest in Denmark har i tre år arbejde hårdt på, at overbevise Apple om, at Danmark er et oplagt sted for at lægge et kæmpe datacenter. Det er sket i et tæt og fortroligt samarbejde med Viborg kommune, der virkelig har lagt sig i selen for at gøre investeringen mulig,” lyder det fra Mogens Jensen.

Datacenteret ved Viborg bliver, ifølge Udenrigsministeriet, et af de største i verden, og vil skabe omkring 300 arbejdspladser samt omsætning til forskellige underleverandører.

Mere til historien

Apples nye datacenter placeres i Foulum nordøst for Viborg i umiddelbar nærhed af Aarhus Universitet Foulum.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer