Apple åbner kæmpe datacenter i Danmark

Viborg-området bliver hjemsted for et nyt europæisk datacenter der skal servicere Apple-brugere i hele Europa.

Apple Viborg Danmark

Her skal Apples nye danske datacenter ligge (Foto: Apple)

Apple vil åbne et stort datacenter ved Viborg, oplyses det i en pressemeddelelse.

Datacenteret skal sammen med et andet ny center, der etableres i County Galway i Irland, drive iTunes Store, App Store, iMessage, Apple Maps og Siri.

Driften fra de to nye datacentre skal servicere brugere af Apples produkter i hele Europa.

Størrelsen på datacentrene ved Viborg og Irland bliver på 166.000 kvm hver. De skal stå færdige og være klar til drift i 2017.

Det jyske datacenter bygges i nærheden af en af Danmarks største transformatorstationer, hvilket betyder der ikke er behov, for etablering af yderligere generatorer. Overskudsvarmen fra udstyret i datacenteret sendes videre til fjernvarmesystemet i byen, og kan således bruges til opvarmning af boliger.

- “Vi er meget taknemmelige for vores fortsatte succes i Europa, og vi er stolte af, at vores investeringer kommer lokalsamfund til gode på tværs af de europæiske lande. Denne nye og omfattende investering er den hidtil største projekt i Europa,” udtaler Tim Cook, Apples CEO.

Her ligger Foulum i Jylland. (Foto: Google Maps)

Her ligger Foulum i Jylland. (Foto: Google Maps)

Den samlede investering i de to datacentre bliver på 1,7 milliarder euro. Den danske investering vil være på 6,3 milliarder kroner, skriver Viborg Folkeblad.

- ”Det er et kæmpe cadeau, at Apple blandt mange bejlere vælger Danmark. Investeringen vil skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægs- og driftsfasen,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse

Årsagen til Apple finder vej til Danmark, med en så stor milliardinvestering, skal findes i Udenrigsministeriets investeringsorganisation Invest in Denmark.

- ”Invest in Denmark har i tre år arbejde hårdt på, at overbevise Apple om, at Danmark er et oplagt sted for at lægge et kæmpe datacenter. Det er sket i et tæt og fortroligt samarbejde med Viborg kommune, der virkelig har lagt sig i selen for at gøre investeringen mulig,” lyder det fra Mogens Jensen.

Datacenteret ved Viborg bliver, ifølge Udenrigsministeriet, et af de største i verden, og vil skabe omkring 300 arbejdspladser samt omsætning til forskellige underleverandører.

Mere til historien

Apples nye datacenter placeres i Foulum nordøst for Viborg i umiddelbar nærhed af Aarhus Universitet Foulum.

iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram