App-styret cykellås på vej til Danmark

0

Var det noget med en tyverisikret cykellås, som du kan styre fra din smartphone? Sådan en løsning er i hvert fald på vej til danskerne til sommer.

Bindio stander (Foto: Bindio)
Bindio stander (Foto: Bindio)

Der findes snart smartphone-applikationer, som kan klare alt for os, og nu er endnu et bud på en smart løsning på vej i app-form.

Den nye løsning er en tyverisikret cykellås, der kan kontrolleres fra smartphonen. Det er ikke fordi, at der ikke allerede er set koncepter hvor en traditionel cykellås kan låses op med en applikation. Vi skrev blandt andet om en tilbage i 2014, så det er altså ikke noget nyt.

Brug din smartphone til at låse cyklen

De tidligere bud på sådanne løsninger har været dyre og egentlig ikke specielt innovative når alt kommer til alt. Det skulle den nye løsning, Bindio, forsøge at råde bod på.

Bindio er en central løsning, som opstilles i bybilledet, hvilket kunne være ved indkøbscentre, S-togsstationer eller busholdepladser. Bindio består nemlig af en række låsestandere, samt en hovedstation.

Låsestanderne fungerer med en kædelås, der altså kun kan låses op og i med en applikation. Det virker på den måde, at man stiller cyklen og låser den fast med en kæde, som i forvejen sidder på standerne. Når man skal retur, så låser man den blot op. I applikationen er det muligt, at reservere en stander og se et kort, der viser hvor man kan finde den nærmeste Bindio.

 – Cykelisterne tjekker mobilen – ved du hvad det koster?

I selve systemet er der kameraovervågning desuden er standeren er udstyret med sensorer, som sender ejeren og operatøren besked, hvis en cykeltyv forsøger at stjæle cyklen.

Det er den, som opstiller standeren, der vælger om det skal være gratis eller koste penge, at parkere cyklen der.

Går det efter planen, så vil der i Danmark blive opstillet de første standere i løbet af sommeren, hvor løsningen vil blive markedsført under navnet Cylock. Ifølge Ingeniøren er også applikationen Skylock, som vi omtalte i 2014, på vej på markedet nu.

 – Sådan reparerer du selv cyklen

Læs mere om Bindio på deres hjemmeside.

Mere til historien

Allerede nu kører Bindio-systemet i Letland med succes.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer