Brug din smartphone til at låse cyklen

0

En ny type cykellås er måske på vej, hvor det er muligt at låse cyklen via en applikation. Læs mere om projektet her.

Skylock
Skylock

Velo Labs arbejder netop nu på noget, som mange cyklister vil hilsen velkomment – særligt de der tit har problemer med at finde nøglerne. Det er nemlig en ny type cykellås, som har fået navnet Skylock, der gør det muligt at låse cyklen op og i via en applikation. Det skriver BT.dk.

Projektet samler penge ind i crowdfunding, hvilket afhænger af om Skylock cykellåsen, den nøglefrie cykellås, bliver sat i produktion. Det kræver cirka, at de samler cirka 300.000 kroner sammen i crowdfunding.

Selve cykellåsen er en bøjlelås, hvor låsemekanismen via bluetooth eller WiFi er koblet til en applikation på smartphonen, der så kan bruges til at låse låsen med og låse den op igen. Dette kan eventuelt være via tryk eller når du er få meter fra cyklen.

Foruden låsen kan låses op via applikation, så har den også en indbygget accelerometer, som holder styr på om din cykel bliver flyttet. Og flyttes den, så sender Skylock en besked til din telefon om det. Dermed kan du måske forhindre cyklen i at blive stjålet.

Velo Labs håber låsen kommer på markedet fra udgangen af 2014 og vil formentlig få en vejledende pris omkring 1.400 kroner.

Mere til historien

Skylock har desuden indbygget solceller, så det indbyggede batteri hele tiden lades op og låsen dermed ikke skulle løbe tør for energi. Da mobiltelefonen dog kan risikerer dette, så kan du i nødstilfælde låse Skylock op med en kodelås.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer