Afgørelse: Okay at tage betaling for brug af MobilePay

0

Et påbud fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan betyde, at danske forbrugere skal betale gebyr, hvis de betaler med MobilePay i en butik.

Ny betalingsterminal til MobilePay og betalingskort (Foto: Danske Bank)
Ny betalingsterminal til MobilePay og betalingskort (Foto: Danske Bank)

Det kan blive dyrt fremover når danske forbrugere vil betale med MobilePay i butikker. Der er nemlig udsigt til at forbrugerne skal betale et gebyr.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i hvert fald givet Danske Bank et påbud, der tvinger banken til at give butikkerne lov til at sende gebyret for brug af MobilePay løsningen videre til kunderne. Tidligere har Danske Bank haft det, som en del af deres vilkår, at butikkerne ikke måtte sende gebyret videre til kunderne, men måtte betale det selv.

 – Betal med kort og MobilePay på én terminal

Men det er en overtrædelse af betalingstjenesteloven, siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Martin Nyvang.

– ”Det vil medføre en ulige konkurrence mellem forskellige udbydere af betalingsløsninger. Vi er derfor tilfredse med, at praksis er blevet ændret,” siger han i en pressemeddelelse.

Danske Banks chef for MobilePay, Mark Wraa-Hansen, forventer dog ikke, at butikkerne vil benytte sig af muligheden for at lade kunderne betale gebyret. Men det er selvfølgelig op til de enkelte butikker.

– ”Rent juridisk er der ingenting, der står i vejen for, at de kan gøre det, så det er op til butikken,” siger Mark Wraa-Hansen.

 – Coop vender MobilePay og Swipp ryggen

Det gebyr, som forbrugerne altså kan hænge på, er det butikkerne indtil nu selv har måtte betale og det lyder på en procent af prisen – dog maksimalt fem kroner.

Det er ifølge Danske Bank muligt, at betale med MobilePay i 21.000 butikker rundt i Danmark.

Mere til historien

Vi har på MereMobil.dk stødt på webshops, som også tager gebyr for at tage imod MobilePay Online. Hvor gebyret er på 0,90 procent og også sagtens kan overstige 5 kroner. Selvom der står på Danske Banks hjemmeside til forretninger, at de skal være opmærksom på, at det er gratis for MobilePay-brugerne at betale via MobilePay på nettet, men der kan være et gebyr til kortudbyderen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer