Nokia klar til comeback på smartphone-markedet

MWC: Den finske mobilproducent Nokia er atter klar til, at producere mobiltelefoner og konkurrere på smartphone-markedet.

Nokia logo

Nokia (Foto: MereMobil.dk)

Nokia var en hårdt presset mobilproducent tilbage i 2013, hvor de solgte mobil-divisionen til Microsoft. Men nu er de atter klar til, at forsøge sig på smartphone-markedet.

Tak for alt, Nokia!

Og comebacket har intet med Microsoft og Lumia-telefonerne at gøre, men er et reelt comeback fra den finske mobilproducent. Det har Nokias CEO Rajeev Suri bekræftet på et pressemøde i Barcelona til Mobile World Congress 2016. Så måske Nokia atter skal “connecte people”.

Rygtebørsen har også sydet over med flere rygter omkring et comeback fra Nokia, men nu er det altså bekræftet.

Rygtebørsen syder over med Nokia rygter

Men du skal ikke forvente, at se nogle nye smartphones fra Nokia i nær fremtid. Ifølge Techcrunch, så har Nokia ikke travlt og comebacket kan derfor komme i enten 2016 eller 2017. Ligesom Rajeev Suri også lægger op til, at Nokia vil lade andre hardware-producenter anvende Nokia-brandet via licenser.

– “Der er ikke nogen specifik tidsramme. Vi behøver ikke skynde os. Vi vil udforske dette med den rigtige partner eller partnere,” siger Rajeev Suri i Barcelona ifølge Techcrunch.

Rygterne har ellers peget i retning af, at vi i 2016 atter får en Nokia-telefon på markedet. Men det er altså uvist, hvornår Nokia er klar til comeback.

Igen snak om Nokia-smartphones i 2016

Nokias CEO er sikker på, at der stadig er masser af værdi i Nokia-brandet og at der derfor også er tale om premium-produkter.

Hvorfor først nu…?

Nu Nokia ikke mener, at deres brand er glemt, så er der måske nogle af jer læsere, som undrer jer over, hvorfor de først har tænkt sig at lave et comeback nu.

Men at comebacket først er på tale nu skyldes de konkurrenceklausuler, som blev til i forbindelse med Microsofts opkøb af Nokias mobil-afdeling i 2013. Derfor har Microsoft også udfaset Nokia-navnet på deres produkter.

Aftalen betyder også, at Nokia har forpligtet sig til først i slutningen af 2016 at måtte lancere smartphones igen.

Microsoft udfaser Nokia-navnet

Det er uvist, hvornår vi vil se en telefon med Nokia-brandet igen, ligesom det også er uvist om Nokia selv vil stå for produktionen eller der vil blive satset på partnerskaber med hardwareproducenter.

Mere til historien

I januar kunne vi fortælle, at Nokia-udbryderne, som dannede Jolla Mobile, ikke kunne levere alle de tablets, der ellers var solgt på deres hjemmeside.

Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram