Igen snak om Nokia-smartphones i 2016

Igen er der snak om, at Nokia vil lave comeback på smartphone-markedet i 2016.

Nokia

Nokia (Foto: MereMobil.dk)

Der har tidligere været forlydender om, at Nokia igen vil stå bag smartphones, når salgskontrakten mellem Nokia og Microsoft udløber næste år. Da vi omtalte det tilbage i april udsendte Nokia et officielt statement, hvor de afviste muligheden med ordene ”Nokia har aktuelt ingen planer om, at fremstille eller sælge håndsæt til forbrugerne”.

Men det er som om, at historien bliver ved med at poppe op. Senest har Nokias topchef, CEO Rajeev Suri givet et interview til det tyske medie Manager Magazin.

– ”Vi er på udgik efter egnede partnere,” lyder det fra Suri.

Planen er, at sætte Nokias navn på nye smartphones i 2016. Nokia er stadig bundet af kontrakten med Microsoft frem til anden halvdel af næste år.

Idéen skulle være, at lade andre producere smartphones med Nokias varemærke på, men uden det direkte er Nokia som laver telefonerne – altså en licensaftale.

Det minder om den model der blev valgt omkring tabletten Nokia N1, som telefonfabrikken Foxconn købte licensrettigheder til at producere og markedsføre i slutningen af 2014.

Spørgsmålet er naturligvis hvordan Nokia vil håndtere kvalitetskontrol på enhederne, når produkterne sælges under licens. Ser vi på computermarkedet har Microsoft i årevise ladet producenter stå bag computere med Windows på via en licensmodel. Og der findes rigtigt mange PC’ere med Windows, som er virkelig ringe, hvilket i sidste ende kan skade varemærket.

På MereMobil.dk følger vi naturligvis udviklingen.

Nokia 215 – standardmobil til lavpris

Mere til historien

Ud over afvisningen i april af et smartphone-comeback var der også en tilsvarende afvisning tilbage i november 2014.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.