Nokia lægger måske an til smartphone-comeback

I slutningen af 2016 vil vi måske igen se smartphones med Nokia navnet på. Det afvises aktuelt af Nokia.

Nokia World

Et billede fra det sidste Nokia World arrangement. Det blev afholdt i Abu Dhabi (Foto: MereMobil.dk)

Nokia sadlede ikke om i tide, og den faldne telefon-gigant solgte resterne til Microsoft i 2014, men måske genopstår Nokia af asken, lyder det fra Business.dk der citerer Re/code.

Når klausulen i salgskontrakten mellem Nokia og Microsoft udløber til næste år, vil smartphones måske igen blive et forretningsområde i Nokia Technologies.

Nokia har over 10.000 patenter, og det er nu muligt, at købe sig ret til at bruge flere af dem. De nye telefoner skal angiveligt produceres af andre mobilproducenter, men lanceres under Nokias varemærke. Det minder en del om hvordan Google arbejder med Nexus-produkterne.

Fra flere medier forlyder det, at Nokia Technologies diskret har gang i ansættelser af medarbejdere, og de første produkter skulle allerede være under udvikling.

I et officielt statement fra Nokia forlyder det, at ”Nokia har aktuelt ingen planer om, at fremstille eller sælge håndsæt til forbrugerne”. Udtalelsen kan som sådan være rigtig nok, alt efter hvordan ”aktuelt ingen planer” skal forstås. På MereMobil.dk holder vi naturligvis skarpt øje med, om Nokia pludselig igen rører på sig.

Fra tredje kvartal 2016 bliver det igen muligt for Nokia selv at tage brandet i brug, og selvom Microsoft frem til da kan bruge navnet, blev det allerede sidste år fjernet fra produkterne, der nu kendes som Microsoft Lumia.

Nokia Technologies har allerede et produkt på gaden i Kina. Nokia N1 er en otte tommer tablet med en tilpasset udgave af Android. Angiveligt blev der solgt 20.000 enheder på kun fire minutter da salgsstarten gik.

Nokia Networks er den største indtægtsgiver hos Nokia. Omsætningen i fjerde kvartal 2014 var 3,36 milliarder euro. Nokia Technologies solgte i samme periode for 149 millioner euro. Det tredje ben i forretningen er korttjenesten Here, der tidligere hed Nokia Maps. Here generede indtægter for 292 millioner euro.

- Kommentar: Tak for alt, Nokia!

Mere til historien

Nokia må, ifølge kontrakten med Microsoft, ikke sælge smartphones, men det forhindrer ikke mindre produkter. I januar præsenteredes således Nokia 215 der er en lavprismobil til omkring 200 kroner.

Nokia T21 – ny Android-tablet til familien

En ny Android-tablet har set dagens lys. Den henvender sig både til virksomheder, men også som familiens tablet. Læs mere om Nokia T21.

(mere…)
5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
Nokia X30 5G er i handlen – se pris og tilgængelighed

Salget af Nokia X30 5G er begyndt. Det er en miljøvenlig smartphone med et såkaldt PureView-kamera.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram