Microsoft: Her er Danmarksmesteren i Excel

2

Der var næsten 1.000 Excel-entusiaster, som havde tilmeldt sig danmarksmesterskaberne i Excel. Se her, hvem der vandt DM i Excel 2016.

Danmarksmesterskaberne i Excel (Foto: Microsoft)
Danmarksmesterskaberne i Excel (Foto: Microsoft)

Microsoft havde slået danmarksmesterskaberne i Excel stort op, og det blev afholdt i flere runder, hvor finalen var sidste runde. Den blev afholdt i Microsofts hovedkontor i Lyngby.

Her fik de tre deltagere, som havde kvalificeret sig til finalen, lov til at jonglere med tal og regneark for sidste gang i konkurrencen, hvor der var små 1.000 danskere tilmeldt fra start. I semifinalen var 20 deltagere tilbage og altså ”kun” tre i kampen om titlen Danmarksmester i Excel.

 – Microsoft: Bliv Danmarksmester i Excel

I konkurrencen blev deltagerne testet i discipliner som 100 meter regneark, graf-ballet og formel-brydning og i finalen var der en freestyle-runde, som var udviklet af Microsoft Gold Learning Partner 4D A/S.

Vinderen blev…

Danmarksmesterskaberne i Excel (Foto: Microsoft)
Vinder og finalister i DM i Excel (Foto: Microsoft)

Og vinderen i konkurrencen blev den 24-årige økonomistuderende Castor Valbum fra København.

– ”Jeg er virkelig glad for titlen, men jeg havde ikke forventet at vinde, så jeg er meget positivt overrasket og også ret taknemmelig. For mig har det ikke været et mål i sig selv at være god til Excel – det har mere handlet om at være god til at formidle tal. Og det er da dejligt at blive anerkendt for at være god til det. Og så har det virkelig været sjovt at være med. Dels fordi jeg bare er glad for at lege med Excel, men også fordi der med konkurrencen er kommet fokus på noget, som normalt ikke får så meget anerkendelse. Det føles lidt som om ”the nerds strike back” – det fedt og lidt fjollet,” sagde den nye Danmarksmester i Excel.

Også Microsoft har været tilfredse med konkurrencen og det den har givet dem.

 – Microsoft har lanceret Office 2016

– ”Selvom Excel uden sammenligning er det mest anvendte program til databehandling og analyse, har det overrasket os at se, hvor mange Excel-brugere som egentlig har syntes, at det var sjovt at teste deres evner af i konkurrencen. Castor gjorde det helt forrygende, og det faktum, at han vandt på en Mac, er fantastisk. Det siger meget om, hvor vi er i dag, og at det nye Office er for alle – uanset om man er til Mac eller pc,” siger Anne-Marie Gjellerup, Office Product Marketing Manager hos Microsoft Danmark.

Kunne du tænke dig, at prøve finale-opgaverne, så kan du downloade dem her.

Mere til historien

Ud af de knap 1.000 deltagere var 90 procent af deltagerne mænd og størstedelen arbejder inden for økonomi og regnskab, mens en ud af ti deltagere var studerende. Der var også hele 60 procent af de tilmeldte, som var fra Sjælland, mens 30 procent var fra Jylland og kun en ud af ti var fra Fyn.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer