Rekord: 1,4 milliarder smartphones solgt i 2015

KORT NYT: Smartphone-salget satte i 2015 rekord, men det er den langsomste vækst nogensinde i branchen, siger analysefirma.

Smartphones

Smartphones (Foto: MereMobil.dk)

I 2015 blev der på verdensplan solgt 1,4 milliarder smartphones. Smartphone-markedet voksede kun med 12 procent i 2015 sammenlignet med 2014, lyder det fra Strategy Analytics.

Tallene dækker over, at markedet ikke udvikler sig nær så hurtigt, som det har gjort før i tiden. I fjerde kvartal 2015 var der således kun en vækst i seks procent, sammenlignet med samme kvartal 2014, og det er endda det vigtige julekvartal.

Strategy Analytics fortæller, at Q4 2015 har industriens mindste vækst nogensinde. Det kan hænge sammen med, at store markeder som Kina allerede har smartphones i hænderne på befolkningen. Desuden har nogle forbrugere bekymringer om fremtiden for verdensøkonomien, hvilket måske har fået dem til at beholde pengene i lommen.

Samsung sendte i 2015 hele 319,7 millioner smartphones på markedet, mens Apple tegnede sig for 231,5 millioner enheder.

Apple satte igen iPhone-salgsrekord

Mere til historien

De fem største producenter i 2015 er fordelt mellem tre fra Kina, én i USA og en enkelt fra Syd Korea.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.