Apple satte igen iPhone-salgsrekord – bedste regnskab nogensinde

Regnskab: Aldrig før er der solgt så mange iPhones i ét kvartal, viser officielle tal fra Apple. Se her hvor mange iPhones og iPad der blev solgt i julekvartalet.

Apple Store på 5th Avenue i New York (Foto: MereMobil.dk)

Apple Store på 5th Avenue i New York (Foto: MereMobil.dk)

Apples regnskab for det vigtige julekvartal blev tirsdag aften fremlagt af CEO Tim Cook. Regnskabet dækker månederne oktober, november og december 2015. Det er det som i Apples regnskabsår hedder Q1 2016.

Endnu engang satte Apple rekord i salget af iPhones. Der blev solgt 74,7 millioner iPhones i kvartalet, hvilket er 311.000 flere telefoner end i det hidtidige rekordkvartal Q1 2015, som er julekvartalet 2015. Her blev der solgt 74.4 millioner af den populære smartphone.

iPad klarer sig fortsat forholdsvist dårligt. Selvom 16,1 millioner tablets nåede ud til forbrugerne i kvartalet, er det stadig ikke så mange som de 21,4 millioner enheder Apple solgte i Q1 2015. Vi skal helt tilbage til Q1 2014 for at finde iPad-salgsrekorden, der dengang lå på 26 millioner enheder i kvartalet.

Heller ikke MacBooks klarer sig prangende. Der blev i kvartalet solgt 5,3 millioner Mac-computere mod 5,5 i det sammenlignelige kvartal for et år siden.

Alt i alt betegnede Tim Cook, CEO i Apple, regnskabet som Apples stærkeste nogensinde. Han noterede yderligere, at iPad Pro er blevet godt modtaget hos køberne. Apple TV fik det bedste kvartal nogensinde, og der er nu 4.600 apps til det nye Apple TV.

Apple Watch sælges nu i 48 lande, og i Q1 2016 fik Apple Watch det bedste kvartal nogensinde – december var særlig god, oplyste topchefen ved fremlæggelsen af regnskabet.

Seneste rygter om ny fire-tommer iPhone

Grafisk overblik: Apples salg

Overblik: Q1 2015 mod Q1 2016 i styks

Q1 2015Q1 2016
iPhone74.468.00074.779.000
iPad21.419.00016.122.000
Mac5.519.0005.312.000

Så meget tjente Apple

I julekvartalet solgte Apple produkter for 75,9 milliarder dollars. Det er en omsætningsfremgang fra det tilsvarende kvartal for et år siden fra 74,6 milliarder dollars – svarende til et plus på 2 procent.

På det japanske marked har Apple haft en omsætningsnedgang på 12 procent, mens hjemmemarkedet tegner sig for en nedgang på 4 procent. Til gengæld vækster Europa med 4 procent, 14 procent i Kina og 4 procents fremgang i Asia Pacific.

Det blev til et overskud på 18,4 milliarder dollars. Det er en lille fremgang fra 18 milliarder dollars i Q1 2015.

Mere til historien

Salgstal for Apple Watch, Apple TV, Beats, iPod og øvrige produkter med Apple-logo samt tredjepartstilbehør holdes skjult under ”other products” hvor der blev noteret en omsætning på 4,3 milliarder dollars for hele kategorien samlet.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram