Apple satte igen iPhone-salgsrekord - bedste regnskab nogensinde

Regnskab: Aldrig før er der solgt så mange iPhones i ét kvartal, viser officielle tal fra Apple. Se her hvor mange iPhones og iPad der blev solgt i julekvartalet.

Apple Store på 5th Avenue i New York (Foto: MereMobil.dk)

Apple Store på 5th Avenue i New York (Foto: MereMobil.dk)

Apples regnskab for det vigtige julekvartal blev tirsdag aften fremlagt af CEO Tim Cook. Regnskabet dækker månederne oktober, november og december 2015. Det er det som i Apples regnskabsår hedder Q1 2016.

Endnu engang satte Apple rekord i salget af iPhones. Der blev solgt 74,7 millioner iPhones i kvartalet, hvilket er 311.000 flere telefoner end i det hidtidige rekordkvartal Q1 2015, som er julekvartalet 2015. Her blev der solgt 74.4 millioner af den populære smartphone.

iPad klarer sig fortsat forholdsvist dårligt. Selvom 16,1 millioner tablets nåede ud til forbrugerne i kvartalet, er det stadig ikke så mange som de 21,4 millioner enheder Apple solgte i Q1 2015. Vi skal helt tilbage til Q1 2014 for at finde iPad-salgsrekorden, der dengang lå på 26 millioner enheder i kvartalet.

Heller ikke MacBooks klarer sig prangende. Der blev i kvartalet solgt 5,3 millioner Mac-computere mod 5,5 i det sammenlignelige kvartal for et år siden.

Alt i alt betegnede Tim Cook, CEO i Apple, regnskabet som Apples stærkeste nogensinde. Han noterede yderligere, at iPad Pro er blevet godt modtaget hos køberne. Apple TV fik det bedste kvartal nogensinde, og der er nu 4.600 apps til det nye Apple TV.

Apple Watch sælges nu i 48 lande, og i Q1 2016 fik Apple Watch det bedste kvartal nogensinde - december var særlig god, oplyste topchefen ved fremlæggelsen af regnskabet.

- Seneste rygter om ny fire-tommer iPhone

Grafisk overblik: Apples salg

Overblik: Q1 2015 mod Q1 2016 i styks

Q1 2015Q1 2016
iPhone74.468.00074.779.000
iPad21.419.00016.122.000
Mac5.519.0005.312.000

Så meget tjente Apple

I julekvartalet solgte Apple produkter for 75,9 milliarder dollars. Det er en omsætningsfremgang fra det tilsvarende kvartal for et år siden fra 74,6 milliarder dollars – svarende til et plus på 2 procent.

På det japanske marked har Apple haft en omsætningsnedgang på 12 procent, mens hjemmemarkedet tegner sig for en nedgang på 4 procent. Til gengæld vækster Europa med 4 procent, 14 procent i Kina og 4 procents fremgang i Asia Pacific.

Det blev til et overskud på 18,4 milliarder dollars. Det er en lille fremgang fra 18 milliarder dollars i Q1 2015.

Mere til historien

Salgstal for Apple Watch, Apple TV, Beats, iPod og øvrige produkter med Apple-logo samt tredjepartstilbehør holdes skjult under ”other products” hvor der blev noteret en omsætning på 4,3 milliarder dollars for hele kategorien samlet.

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram