Måske jammere i danske fængsler – slut med mobiler

0

Nu skal fængslede måske ikke længere have mulig for at bruge mobiltelefoner i lukkede fængsler.

Det er velkendt, at brugen af indsmuglede mobiltelefoner i årevis har været ganske udbredt i danske fængsler. Ifølge DR.dk overvejer justitsminister Søren Pind (V) på baggrund af en konkret sag, at indføre jammere i de lukkede danske fængsler.

En jammer et et lille apparat, som udsendes støj på de frekvenser, som mobilselskaberne benytter. Ved at udsende støj så forhindres den trådløse kommunikation mellem mobiltelefon og sendemast, og i praksis bliver det umuligt at benytte mobiltelefoni i et område omkring støjsenderen.

– “Vi bliver nødt til at undersøge denne her sag til bunds, før jeg kan sige, hvad vi agter at gøre ved det. Men en af de overvejelser, vi har, er at forsøge at jamme signaler, der sendes inde fra fængslet,” udtaler justitsministeren til DR.dk

Det er nemlig kommet frem, at en terrorsigtet 19-årig mand angiveligt har været aktiv på et social medie på nettet, mens han befandt sig i et fængsl. Manden er fængslet i forbindelse med terrorsagen fra København. Den 19-årige mand, der har været varetægtsfængslet i over 10 måneder, er underlagt besøgs- og brevkontrol, for at undgå at han kan kommunikere frit med omverdenen, da det muligvis kan forhindre politiets efterforskning.

Det er åbenbart alligevel lykkedes den fængslede mand at benytte internettet fra fængslet, selvom det burde være umuligt.

Mere til historien

Man kan som privat købe støjsendere på nettet. De er ulovlige at bruge i Danmark (for andre end myndighederne), de kan potentielt koste menneskeliv, da de fjerner muligheden for at ringe til 112, og bødetaksten ved brug starter ved 10.000 kroner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer