IDC: Windows Phone falder 10 procent i 2015

Microsoft har problemer på mobilplatformen grundet den store modstand fra Apple og Google, og deres nye tal er ikke imponerende.

Microsoft Lumia 950 XL (Foto: Microsoft)

Microsoft Lumia 950 XL (Foto: Microsoft)

Windows Phone har ikke rørt det store på sig siden overtagelsen af Nokias mobilbrand, men mon ikke de nye Windows 10 Mobile flagskibe fra Microsoft, Lumia 950 og 950 XL vil gøre noget ved det over tiden?

Analysefirmaet IDC tror ikke det vil ske i indeværende år. De forventer nemlig “kun” omtrent 31.3 millioner Windows Phone enheder solgt i 2015, ifølge deres prognose gældende fra 2015 til 2019. Dermed vil Windows Phone se et fald i markedsværdi, sammenlignet med de forhenværende år.

Her er Lumia 950 og 950 XL

Ifølge Ramon Llamas, analytiker ved IDC, skyldes nedgangen manglende fokus fra Microsoft, når det omhandler at forbedre deres smartphone operativsystem, hvor deres hovedfokus snarere har været på PC og tablets. IDC havde tidligere forventet Windows Phone forsendelser ville vokse med 34 procent i stedet for et fald på 10,2 procent i 2015.

Manglende partnere

Ramon Llamas mener også, at Windows Phone platformen mangler samarbejde med andre OEM’s, ligesom de havde det for nogle år siden med HTC, Samsung og flere. Den kan også have skylden for nedgangen i salget.

Platformen er simpelthen ikke interessant nok for de store firmaer, som satser på Android platformen i stedet.

Et andet punkt er selvfølgelig, at Windows Phone har et ringe udvalg af apps i sammenligning med iOS og Android, og dermed er der mange der fravælger platformen.

Mere til historien

Analysen af salget omhandler også Android og iOS, og kan ses her.

Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Xbox Series X er nu uden diskdrev

Microsoft ændrer i deres line-up, og tegner et billede af fremtiden.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Drastisk ændring i Windows

Ejer du en Windows-computer, så skal du forberede dig på nye tider.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram