IDC: Windows Phone falder 10 procent i 2015

0

Microsoft har problemer på mobilplatformen grundet den store modstand fra Apple og Google, og deres nye tal er ikke imponerende.

Microsoft Lumia 950 XL (Foto: Microsoft)
Microsoft Lumia 950 XL (Foto: Microsoft)

Windows Phone har ikke rørt det store på sig siden overtagelsen af Nokias mobilbrand, men mon ikke de nye Windows 10 Mobile flagskibe fra Microsoft, Lumia 950 og 950 XL vil gøre noget ved det over tiden?

Analysefirmaet IDC tror ikke det vil ske i indeværende år. De forventer nemlig “kun” omtrent 31.3 millioner Windows Phone enheder solgt i 2015, ifølge deres prognose gældende fra 2015 til 2019. Dermed vil Windows Phone se et fald i markedsværdi, sammenlignet med de forhenværende år.

Her er Lumia 950 og 950 XL

Ifølge Ramon Llamas, analytiker ved IDC, skyldes nedgangen manglende fokus fra Microsoft, når det omhandler at forbedre deres smartphone operativsystem, hvor deres hovedfokus snarere har været på PC og tablets. IDC havde tidligere forventet Windows Phone forsendelser ville vokse med 34 procent i stedet for et fald på 10,2 procent i 2015.

Manglende partnere

Ramon Llamas mener også, at Windows Phone platformen mangler samarbejde med andre OEM’s, ligesom de havde det for nogle år siden med HTC, Samsung og flere. Den kan også have skylden for nedgangen i salget.

Platformen er simpelthen ikke interessant nok for de store firmaer, som satser på Android platformen i stedet.

Et andet punkt er selvfølgelig, at Windows Phone har et ringe udvalg af apps i sammenligning med iOS og Android, og dermed er der mange der fravælger platformen.

Mere til historien

Analysen af salget omhandler også Android og iOS, og kan ses her.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer