Huawei Watch – de første indtryk

1

Web-TV: Dette smartwatch ligner et rigtigt ur og ikke en gadget. Testen af Huawei Watch er i gang. Se her de første indtryk.

Et flot niche-produkt

Smartwatches er ikke slået igennem endnu. Der er stadig tale om et nicheprodukt, som har vanskeligt ved at finde fodfæste blandt tech-interesserede. En ting er hvad man skal bruge det til. En anden ting handler om hvem der egentlig gider gå rundt med en gadget på armen.

Huawei Watch er lidt anderledes end så mange andre smartwatches, for det ligner ikke en gadget. Huaweis smartwatch ligner og føles som et rigtigt ur. Faktisk er Huawei Watch ganske fremragende til at være noget så simpelt som et ur.

Det er den foreløbige konklusion på vores test af Huawei Watch.

Brug om dagen og oplad om natten

Der er strøm til en enkelt dag på uret, så du må forberede dig på opladning hver nat. Opladning sker uden brug af induktion, som vi har set det på Apple Watch. Det er derfor vigtigt de små forbindelsespinde sættes helt præcis, da uret ellers ikke lader op.

Man mærker tydeligt styresystemet Android Wear er en platform under udvikling. Det fungerer, som sådan udemærket, men der er bare så mange ting man ikke kan out-of-the-boks, som jeg ville forvente det kunne.

Ofte er en Android Wear-baseret enhed blot et ur og en notifikationsenhed, der fortæller om f.eks. en ny SMS, besked på Messenger eller giver info om vejret, og desværre møder man ofte beskeden ”open on phone”, fordi beskeden ikke kan åbnes på uret.

Test: LG G Watch Urbane

Billeder af Huawei Watch

Android Wear stadig ikke optimalt

Mange af problemerne med Android Wear hænger på app-udviklerne, men det opleves bare som vældigt irriterede, når man pludselig føler sig som en forsøgskanin, der har betalt forholdsvis mange penge for et produkt. Jeg er dog ikke i tvivl om, at mange af mine kritikpunkter vil blive imødekommet hen ad vejen.

Huawei Watch har ingen lyssensor eller indbygget GPS, som holder styr på hvor meget du bevæger sig. Det sker i samarbejde med applikationen Google Fit.

Læs mere om Huawei Watch

Den runde skærm på Huawei Watch er på 1,4 tommer med en opløsning på 400 x 400 pixels. Det giver den højeste pixeltæthed, som vi finder på et rundt smartwatch. Kontrasten er faktisk helt 10.000:1.

Web-TV: Det første kig på Nexus 6P

Mere til historien

Huawei er ikke de eneste med et rundt smartwatch. Blandt konkurrerende produkter finder vi Motorola Moto 360 og LG G Watch R.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer