Måske er Sony på vej væk

2

Det er ingen hemmelighed at Sonys salg ikke ligefrem er gået forrygende på smartphone-fronten, men nu ser det ud til, at næste års profit bliver afgørende for fremtiden.

Efter flere års underskud har administrerende direktør Kazuo Hirai manipuleret en omstrukturering hos Sony, der rent faktisk har vist forbedringer i salget, takket være omkostningsbesparelser, hvilket indebærer en afslutning på deres svage divisioner som f.eks. pc-divisionen.

Dermed har de mere fokuseret på de divisioner der har kørt fremragende, som billedsensorer samt konsol og videospil, men deres smartphone-division har været for sløve til at vende rundt, som vi også så tidligere på året, da de fremlagde deres skuffende opgørelse.

– “We will continue with the business as long as we are on track with the scenario of breaking even next year onwards, Otherwise, we haven’t eliminated the consideration of alternative options.” Sådan lød det fra Hirai tidligere på ugen, fortæller Reuters.

Sony er for hjemmevendte

En del af problemet er, at Sony ikke har kunne få så meget opmærksomhed i det amerikanske marked, hvor de kun har 1 procent af markedsdelene. Til sammenligning har de i deres hjemland Japan omkring 17,5 procent.

Derudover har det også været svært for Sony, at få profit fra deres mellemklasse-enheder, da de svinder ud i mængden af billige kineser modeller.

Sony Xperia Z5-serien (Foto: Sony)
Sony Xperia Z5-serien (Foto: Sony)

Sony har herhjemme smidt en topmodel ud hvert halve år, med meget få opgraderinger, som ikke just i alles øjne har været været en positiv strategi for Sony, men med ændringer i planerne, og tre nye og spændende produkter i form af Xperia Z5 familien, vil Sony måske kunne ændre på salget? Det håber vi i hvertfald, for ellers må Xperia navnet desværre nok gå over i historien.

Mere til historien

Xperia Z5 Compact og Z5 Premium er to produkter, som skiller sig ud fra markedet, og giver noget andre producenter ikke gør lige nu, i form af top-specifikationer i en kompakt størrelse, og første 4K skærm i en telefon – muligvis at differentieringen fra andre enheder kan vende skuden?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer