Telia vil på sigt trække sig fra korruptionslande

0

Der har været en række korruptionssager for Telia i flere lande, hvilket nu får selskabet til at drosle ned, og på sigt trække sig fra de berørte lande.

Telia
Telia (Foto: MereMobil.dk)

Telia er et af de ti største mobilselskaber i verden, men netop nu oplever de en del modvind.

I sidste uge blev fusionen med Telenor aflyst på det danske marked og nu har Telia besluttet, på sigt at trække sig fra Nepal, Kasakhstan, Usbekistan, Aserbajdsjan, Georgien, Moldova og Tadjikistan. Det oplyser koncernen.

Det er endnu uvist, hvornår de trækker sig. Det har de ikke ville sætte dato på.

Efter en række bestikkelsesskandaler og korruptionssager har selskabet besluttet, at de ikke længere vil være tilstede på de kontroversielle markeder. Det skriver Business.dk.

-”Bestyrelsen har indgående set på, hvad der er bedst for vores aktieejere, virksomheder, ansatte og kunder. Vi har påbegyndt en proces for at mindske Telias tilstedeværelse i regionen Euasien for effektivt at kunne gennemgøre vores nuværende strategi,” siger bestyrelsesformand Marie Ehrling i en udtalelse.

De udskældte lande udgjorde 33 procent af Telia-koncernens overskud i 1. halvår 2015 og 23 procent af de samlede indtægter. Datterselskaberne, som huserer i de lande, ejer Telia ikke fuldtud, og ejerandelen varierer fra 38,1 procent i Azercell i Aserbajdsjan til 94 procent i Ucell i Usbekistan, men samlet er der over 40 millioner mobilkunder tilknyttet datterselskaberne.

Siden en række bestikkelsessager om køb af mobillicenser, tilbage i 2013, kostede den daværende Telia-ledelse og bestyrelse, har koncernen forsøgt at få ryddet op. Sagerne er heller ikke afsluttede og der efterforskes fortsat af forskellige landes myndigheder.

-”Takket være to års hårdt arbejde med at forbedre de eurasiatiske operationer, ikke mindst ud fra et synspunkt om god ledelsesskik og levedygtighed, har vi nu bedre og mere veldrevne virksomheder, som vi mener, at andre kan videreudvikle succesrigt,” siger Telias koncernchef Johan Dennelind.

Telia vil indtil de har solgt deres andele fortsætte med at drive forretning i de pågældende lande.

Mere til historien

Telia er i Danmark det tredjestørste teleselskab kun overgået af TDC og Telenor. Selvom fusionen ikke bliver til noget med Telenor på det danske marked vil Telia fortsat være tilstede som selvstændigt selskab. Danmark betragtes som et kernemarked for den nordiske koncern.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer