Mobili vil bryde Grønlands telemonopol

Navnet på det nye Grønlandske teleselskab, der skal bryde telemonopolet, bliver Mobili. Grønlands pendant til Call Me, lyder det fra stifterne.

Mobili i AG

Mobili vil bryde Grønlands telemonopol. Omtale i AG.

Mobili er navnet på et ny Grønlandsk teleselskab. Bag det nye selskab står en række erfarne folk, der har både politiske og tekniske erfaringer med i bagagen.

Den tidligere politiker, og nuværende tandlæge, Palle Christiansen, den tidligere tekniske direktør i Tele-Post, Kim Scwartz, og Lars Andersen, der har lang erfaring som devicemanager, er med i selskabet. Kim Schwartz er udnævnt til direktør.

Tele-Post har indtil nu haft monopol på mobiltelefoni i Grønland, og det nye selskab vil skabe konkurrence og samtidig skære 30 procent af prisen på telefoni. Det skriver ugebladet AG.

Mobili forventes lanceret i 2017, men selskabets fremtid er endnu usikker, da det afhænger af en på nuværende tidspunkt usikker liberalisering af teleområdet i Grønland. Teleområdet er nemlig stadigvæk underlagt monopol, men det forventes, at teleområdet bliver liberaliseret fra 2017, hvis de grønlandske politikere træffer beslutningen.

– “Firmaet er nu stiftet, og vi kommer med stærk indsigt i både teknologien og det tekniske, og vi er i dialog med de relevante finansieringskilder. Vi har en rigtig god plan, der betyder, at vi er klar til at indgå i en forhandling med Tele-Post, når der træffes beslutning om en liberalisering, hvilket jo er meldt ud, vil ske med virkning fra 2017,” siger Palle Christiansen til AG.

Mobili beskriver sig selv som en Grønlands pendant til Call Me. Teleselskabet har endnu ikke en hjemmeside, men selskabet har dog oprettet en Facebook side.

På MereMobil.dk følger vi sagen og udviklingen til ære for vores mange grønlandske læsere.

Podcast: Så vildt er det grønlandske telenet

Mere til historien

Mobili forventer ingen fysiske butikker, men vil sælge deres produkter i samarbejde med lokale butikker

Eesy klar med eSim – og et godt tilbud

Lavprisselskabet Eesy er nu klar med eSim til kunderne, hvilket gør det muligt at komme online på 2 minutter.

(mere…)
Teleselskabet 3 har tiltrukket over 5.000 nye kunder

KORT NYT: Årets tredje kvartal har været godt for teleselskabet 3, som har haft succes med at tiltrække mere end 5.000 nye kunder.

(mere…)
CBB vinder atter prisen for Danmarks mest tilfredse mobilkunder

For tredje gang i træk har CBB Mobil vundet prisen for mobilbranchens mest tilfredse og loyale kunder.

(mere…)
CBB Mobil giver 3 måneders gratis Mofibo

Elsker du lyd- eller e-bøger, har CBB Mobil måske det rette for dig. Netop nu kan du få 3 måneders gratis adgang til Mofibo.

(mere…)
Nyt mobilselskab kåret til ”bedst i test”

En ny spiller kom på mobilmarkedet for syv måneder siden og trods den korte tid på markedet er de netop kåret til ”bedst i test".

(mere…)
Call Me klar med nyt reklameunivers

Call Me er klar med en ny reklamekampagne, der skal forsøge at styrke deres position på lavprismarkedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram