Apple får kæmpe ekstraskat i Kina

0

De kinesiske skattemyndigheder slår hårdt ned på udenlandske selskaber, der har betalt for lidt skat i Kina – og Apple er et af dem.

apple-logo_bDet er muligt, at Apple er verdens mest værdifulde selskab og at de har en kontantbeholdning på mere end 200 milliarder dollars, men det betyder ikke de ikke skylder penge i skat – snarere tværtimod.

  – Apples brandværdi når nye højder

Apple har nemlig fået en kæmpe ekstraskat i Kina, da de har haft opgivet deres indtægter væsentlig mindre end tilfældet har været. Det skriver Business.dk.

Apple manglede, ifølge det kinesiske finansministerium, at afregne skat for et salg i 2013 på 8,8 milliarder yuan (9 milliarder kroner) og så havde de fastsat deres overskud 5,4 milliarder yuan (5,5 milliarder kroner) for højt.

Det har betydet, at Apple har måtte betale 452 millioner yuan (465 millioner kroner) i uafregnet skat, samt derudover en bøde på 65 millioner yuan (67 millioner kroner).

– ”Vi betaler alle de skatter, som vi skylder, hvor vi gør forretninger, og vi vil fortsætte med at arbejde tæt sammen med finansministeriet,” siger Apple-talsmand Josh Rosenstock.

Det er ikke kun Apple, som har fået en stor kæmpeskat i Kina – også Microsoft har måtte betale omkring 986 millioner kroner i uafregnet skat i november 2014.

Mere til historien

Det er ikke kun i Kina, at Apple er i skattemyndighedernes søgelys – det er også tilfældet i Europa, hvor EU-Kommissionen er i færd med at undersøge om Apple har indgået en ulovlig skatteaftale med Irland i 1991. Skulle EU finde beviser for, at der forelægger en ulovlig aftale, vil det koste Apple en kæmpe ekstra skatteregning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer