Nokia sælger Here til tyske bilproducenter

1

Korttjenesten Here kommer nu på tyske hænder. Dermed træder Nokia ud af kort- og navigationsindustrien.

Nokia HERE til Android
Nokia HERE til Android

Nokia vil ikke længere satse på, at være en spiller inden for kort og navigation. Nu bliver korttjenesten Here solgt til en sammenslutning af tyske bilproducenter. Prisen er 2,8 milliarder euro, altså omkring 20,9 milliarder danske kroner. Det oplyser Nokia i en pressemeddelelse.

Køberne består af Audi AG, BMW Group og Daimler AG. Hver af køberne kommer til at eje en tredjedel af tjenesten. Handlen ventes at falde på plads i første kvartal af 2016.

Selvom 2,8 milliarder euro lyder som et stort beløb er det faktisk kun godt det halve af, hvad Nokia selv har betalt for tjenesten, da de købte den fra Navteq i 2007.

Efter købte blev Navteq tjenesten til Ovi Maps (dengang alt skulle hedde noget på finsk – Ovi betyder ’dør’). Fra 2011 til 2012 var navnet Nokia Maps. Herefter annoncerede Nokia en re-branding til ”Here”.

I skrivende stund er Here en gratis navigationstjeneste, som kan fungere online og offline. Den findes til Android, iOS og Windows Phone. Om det fortsætter sådan fremover må tiden vise.

BMW Group har i forbindelse med handlet udtalt, at købet sker for at sikre en fortsat åben og uafhængig platform for cloud-baserede kort, og andre mobile services. Bilindustrien og andre sektorer skal have adgang til disse. Der lægges vægt på, at Here fortsat skal udvikles.

Efter korttjenesten er solgt fra, er Nokia i dag kun bestående af selskaberne Nokia Networks og Nokia Technologies.

Mere til historien

I løbet af året har der været meget snak og rygter om, hvorvidt Nokia vil lave et comeback på smartphone-markedet i 2016. Det er fortsat ikke afklaret om det vil ske, og i hvilket omfang.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer