Nokia sælger Here til tyske bilproducenter

Korttjenesten Here kommer nu på tyske hænder. Dermed træder Nokia ud af kort- og navigationsindustrien.

Nokia HERE til Android

Nokia HERE til Android

Nokia vil ikke længere satse på, at være en spiller inden for kort og navigation. Nu bliver korttjenesten Here solgt til en sammenslutning af tyske bilproducenter. Prisen er 2,8 milliarder euro, altså omkring 20,9 milliarder danske kroner. Det oplyser Nokia i en pressemeddelelse.

Køberne består af Audi AG, BMW Group og Daimler AG. Hver af køberne kommer til at eje en tredjedel af tjenesten. Handlen ventes at falde på plads i første kvartal af 2016.

Selvom 2,8 milliarder euro lyder som et stort beløb er det faktisk kun godt det halve af, hvad Nokia selv har betalt for tjenesten, da de købte den fra Navteq i 2007.

Efter købte blev Navteq tjenesten til Ovi Maps (dengang alt skulle hedde noget på finsk – Ovi betyder ’dør’). Fra 2011 til 2012 var navnet Nokia Maps. Herefter annoncerede Nokia en re-branding til ”Here”.

I skrivende stund er Here en gratis navigationstjeneste, som kan fungere online og offline. Den findes til Android, iOS og Windows Phone. Om det fortsætter sådan fremover må tiden vise.

BMW Group har i forbindelse med handlet udtalt, at købet sker for at sikre en fortsat åben og uafhængig platform for cloud-baserede kort, og andre mobile services. Bilindustrien og andre sektorer skal have adgang til disse. Der lægges vægt på, at Here fortsat skal udvikles.

Efter korttjenesten er solgt fra, er Nokia i dag kun bestående af selskaberne Nokia Networks og Nokia Technologies.

Mere til historien

I løbet af året har der været meget snak og rygter om, hvorvidt Nokia vil lave et comeback på smartphone-markedet i 2016. Det er fortsat ikke afklaret om det vil ske, og i hvilket omfang.

Nokia 3210 har 25 år på bagen og er klar i ny version

Et ikonisk comeback til Nokia 3210 sker i forbindelse med fejringen af ikon-mobilens 25-års jubilæum.

(mere…)
Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
HMD teaser for Nokia 3210

Det tyder på, at HMD inden længe vil lancere en ny version af den meget ikonisk og højt elskede (af mange) Nokia 3210.

(mere…)
HMD klar med nye dumbphones

En ny serie telefoner er klar fra HMD til de, der ønsker en telefon, som man primært kan ringe og sende SMS'er fra. Og så er der snake!

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram