Her tjener Microsoft penge på Windows 10

1

Microsofts Windows 10 er gratis at downloade, men Microsoft tjener stadig penge. Læs her hvordan.

Windows 10Microsofts seneste softwareversion 10 af styresystemet Windows er gratis for brugere at downloade, men helt gratis behøver brugen af det ikke være. For Microsoft skal jo tjene penge på en eller anden måde når du bruger Windows 10.

 – Microsoft: Nu er Windows 10 færdig

Og Windows 10 ser indtil videre ud til, at kunne blive en succes for Microsoft, der allerede nu har fået mange Windows-brugere til at opdatere til Windows 10.

Det nye styresystem får også en masse ros også af MereMobil.dk.

Selve Windows 10 er som sagt gratis at downloade, hvis du har Windows 7, 8 eller 8.1 på din computer. Så det er et andet sted Microsoft skal tjene pengene, men der er også en række potentielle indtægtskilder i Windows 10. Det skriver PC World.

Et af de steder hvor Microsoft kan tjene pengene er blandt andet ved, at PC-producenterne betaler Microsoft penge for at installere styresystemet på PC’ere, inden de sættes til salg ude i butikkerne.

Og ønsker du at gøre brug af økosystemet omkring Microsoft-produkterne, som hænger sammen med Windows 10-brugen, kan Microsoft også tjene penge på reklamer m.m. i eksempelvis Microsoft-assistenten Cortana eller Bing søgemaskinen.

Men dette vil du ikke direkte kunne mærke som bruger, men du vil skulle have betalingskortet frem, hvis du ønsker mere lagerplads på cloud-tjenesten OneDrive, eller du vil have flere funktioner i den gratis Office 365-pakke.

Windows 10Ligesom det kendes fra mobilspil så har applikationerne også ramt computerbranchen, og dette er et af de steder, hvor Microsoft kan hente lidt indtjening når brugerne køber applikationer i Windows Store.

Windows 10 åbner en dør til Android og iOS apps

Ønsker brugere at slippe for reklamer i kortkabalerne, så koster det ifølge PC World en månedlig afgift på 1,5 dollar, hvilket svarer til omkring 10 danske kroner. Det skriver Computerworld.dk.

Og sidst men ikke mindst, så skal du betale for en Windows 10-licens, hvis du har en ældre version af Windows-systemet end Windows 7. De nye Windows 10-licenser starter ved 119 dollar (815 danske kroner). Du vil også skulle betale for Windows 10, hvis du eksempelvis vil købe en licens og installere på en Mac-computer.

Mere til historien

Windows 10 er endnu ikke klar i mobiludgaven, så smartphones med Windows-styresystemet må vente på opdateringen der lanceres senere på året.

Læs også:
Windows 10 kommer til enheder med 512 MB RAM

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer