Her tjener Microsoft penge på Windows 10

Microsofts Windows 10 er gratis at downloade, men Microsoft tjener stadig penge. Læs her hvordan.

Windows 10Microsofts seneste softwareversion 10 af styresystemet Windows er gratis for brugere at downloade, men helt gratis behøver brugen af det ikke være. For Microsoft skal jo tjene penge på en eller anden måde når du bruger Windows 10.

 - Microsoft: Nu er Windows 10 færdig

Og Windows 10 ser indtil videre ud til, at kunne blive en succes for Microsoft, der allerede nu har fået mange Windows-brugere til at opdatere til Windows 10.

Det nye styresystem får også en masse ros også af MereMobil.dk.

Selve Windows 10 er som sagt gratis at downloade, hvis du har Windows 7, 8 eller 8.1 på din computer. Så det er et andet sted Microsoft skal tjene pengene, men der er også en række potentielle indtægtskilder i Windows 10. Det skriver PC World.

Et af de steder hvor Microsoft kan tjene pengene er blandt andet ved, at PC-producenterne betaler Microsoft penge for at installere styresystemet på PC’ere, inden de sættes til salg ude i butikkerne.

Og ønsker du at gøre brug af økosystemet omkring Microsoft-produkterne, som hænger sammen med Windows 10-brugen, kan Microsoft også tjene penge på reklamer m.m. i eksempelvis Microsoft-assistenten Cortana eller Bing søgemaskinen.

Men dette vil du ikke direkte kunne mærke som bruger, men du vil skulle have betalingskortet frem, hvis du ønsker mere lagerplads på cloud-tjenesten OneDrive, eller du vil have flere funktioner i den gratis Office 365-pakke.

Windows 10Ligesom det kendes fra mobilspil så har applikationerne også ramt computerbranchen, og dette er et af de steder, hvor Microsoft kan hente lidt indtjening når brugerne køber applikationer i Windows Store.

- Windows 10 åbner en dør til Android og iOS apps

Ønsker brugere at slippe for reklamer i kortkabalerne, så koster det ifølge PC World en månedlig afgift på 1,5 dollar, hvilket svarer til omkring 10 danske kroner. Det skriver Computerworld.dk.

Og sidst men ikke mindst, så skal du betale for en Windows 10-licens, hvis du har en ældre version af Windows-systemet end Windows 7. De nye Windows 10-licenser starter ved 119 dollar (815 danske kroner). Du vil også skulle betale for Windows 10, hvis du eksempelvis vil købe en licens og installere på en Mac-computer.

Mere til historien

Windows 10 er endnu ikke klar i mobiludgaven, så smartphones med Windows-styresystemet må vente på opdateringen der lanceres senere på året.

Læs også:
- Windows 10 kommer til enheder med 512 MB RAM

Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
UK: Microsofts opkøb af Activision er afvist

De engelske myndigheder har spændt ben for godkendelse af Microsofts ønskede opkøb af Activision Blizzard Entertainment.

(mere…)
Windows 10 lukker om to år

Kører du Windows 10, skal du inden længe overveje at opdatere til Windows 11.

(mere…)
Vil Samsung droppe Google og tilføje Bing?

Samsung overvejer, ifølge rygterne, at droppe Google som søgemaskine i telefonerne. Kan Bing erstatte Google?

(mere…)
Sådan tilføjer du Snapchats linser til dit næste Teams-møde

Snapchat kan nu bruges i Microsoft Teams. Brugerne kan vælge blandt 26 linser f.eks. forvandling til tegneseriefigur.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram