Ingen dansk understøttelse af Cortana til Windows 10

1

Danske Windows brugere kan godt skyde en hvid pil efter dansk understøttelse af Cortana til Windows 10.

Hvis man som dansk forbruger og Windows-entusiast havde håbet og ventet på nyheden om dansk understøttelse af tale-assistenten Cortana til Windows 10, så må Microsoft desværre skuffe.

Windows Cortana
Windows Cortana (Foto: The Verge)

Cortana er en tale-assistent til Windows platformen, hvis opgave er at assistere dig som forbrugere, igennem en hverdag med Windows på PC, tablet og smartphone. Ved at tale til Cortana, er det muligt at bede den oprette kalenderaftaler, noter og lave internetsøgninger for dig, blot ved at tale til Cortana med din stemme.

– Dropbox er klar til Windows Phone

Funktionen virker aktuelt hvis du kan tale engelsk, tysk, fransk eller spansk – men ikke dansk. Mange havde håbet at der ville blive lavet om på dette, når først Windows 10 ville ramme det danske marked, men det afviser Microsoft Danmark til Computerworld.dk.

– “Vi kommer ikke til at udrulle Windows 10 med Cortana i Danmark i første omgang. Cortana bygger på Bing, og da Bing stadig er i beta i Danmark, så ville oplevelsen også være derefter,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Danmark, til Computerworld.

Martin Thorning fortæller endvidere, at der aktuelt ingen tidshorisont er for den danske understøttelse af Cortana.

– Flipboard klar til Windows Phone

Det er dog muligt, at bruge stemmen til din Windows enhed. Allerede nu kan du vælge at opsætte din enhed til ét af de understøttende sprog, hvorefter Cortana vil være aktiv og funktionsdygtig.

Hos konkurrenterne Apple og Google er dansk understøttelse dog en anden sag. Hos Apple forstår Siri, som er Apples taleassistent, allerede fuldt ud dansk, og kan både modtage kommandoer på dansk, samt komme med et svar på dansk.

– Flere producenter tilknytter sig Windows Phone

Hos Google forstår de officielt endnu ikke dansk, men det seneste halve år, har man som dansker kunne diktere og spørge Google på dansk via Android. Desværre har man ikke kunne give kommandoer og der er ej heller kommet et svar på dansk endnu.

Mere til historien

Cortana vil få en central omdrejningspunkt i Windows 10, hvor hele systemet vil være tæt forbundet med Cortana. Det kan som dansker også være en skuffende nyhed, at Cortana ikke bliver understøttet på dansk fra starten, da Danmark er det land i verden, hvor Microsoft Windows er mest udbredt per indbygger.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer