Windows 10 åbner en dør til Android og iOS apps

Godt nyt til Windows 10 platformen. Microsoft åbner for lettere konvertering af Android og iOS apps til Windows 10.

Microsoft Build 2015 er en konference for udviklere til Microsofts mange platforme, meget lig de konferencer vi ser Google og Apple afholde én gang årligt. Her bliver der lystigt delt ud af store og små nyheder om alt fra Microsofts nye Windows 10 software til både PC, tablets og smartphones, til små nye initiativer og produkter som Microsoft arbejder på.

Microsoft (Foto: Microsoft)

Microsoft (Foto: Microsoft)

Under konferencens åbningsevent, kom de første store nyheder på bordet, heriblandt hvordan Microsoft ønsker at gøre det mere attraktivt at udvikle applikationer til Windows 10 platformen.

For det første vil Microsoft gøre det muligt for hjemmeside-ejere, at få deres side indbygget i en Windows app, som både kan gøre brug af lokationsbaseret data, samt push-notifikationer. Ifølge Microsoft vil det være meget let at få sin hjemmeside indbygget i en Windows 10 app.

Selvom det er en god nyhed for både hjemmesider og udviklere, så fremlagde Microsoft en endnu større app-nyhed på dagen – muligheden for lettere at konvertere Android og iOS applikationer til Windows 10 platformen.

Ifølge Microsoft vil det med Windows 10 til smartphone og tablets, blive lettere for udviklere at bringe deres Android apps, baseret på Java og C++, over til Windows 10 platformen, via et Android sub-system bygget ind i Windows 10.

Også iOS udviklere vil få lettere adgang til Windows 10 apps. Med en opdatering til Microsofts Visual Studio, vil det blive muligt at kopiere Object C udviklede apps, direkte ind i Visual Studio og dermed lettere omforme disse til Windows 10 apps.

Med disse to store nyheder fra Microsoft er det tydeligt, at selskabet nu ligger alle kræfter i at få udviklernes opmærksomhed. Det har længe været sløvt med udvikling af apps til Microsofts platforme, ej heller har der været megen fokus på at holde applikationerne ved lige efterfølgende.

Mere til historien

Microsoft Build 2015 løber af stablen fra den 29. april til 1. maj 2015. Der kan derfor følge endnu flere gode nyheder i dag og i morgen. Indtil videre er der ikke blevet løftet sløret for nogle produkter, som det ellers ofte kendes fra Google og Apples årlige konferencer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram