Beats 1 Radio lyder som et hit

Anmeldelse: Apple radiostation Beats 1 Radio er ikke som andre radioer. Her får ny og ukendt musik en chance. Beats 1 er et lyt værd.

Beats1 radio i Apple Music

Beats1 radio i Apple Music

Sammen med åbningen af musiktjenesten Apple Music satte den amerikanske elektronikvirksomhed også stikket i til noget så ’old school’ som en radiostation.

Sendemulighederne for radio var modnet i starten af nittenhundredetallet, og efter stor succes særligt op gennem 50- og 60’erne er radiomediet flere gange blevet spået lukket. Da MTV åbnede den 1. august 1981 med sangen ”Video Killed The Radio Star”, gik snakken igen om radioens endeligt.

Trods dystre forudsigelser lever radioen i dag, og Apple forsøger med Beats 1, at bringe radioen ind i en ny tidsalder med en station, som alle over hele verden kan lytte til når de er mobile såvel som i hjemmet.

Beats 1 som fælles reference

Gennem 80’erne var MTV i sin daværende form stedet, som præsenterede ny og ofte uprøvet musik, men i 90’erne og nullerne har der manglet en fælles referenceramme og et hjem for ny musik.

Radioerne i dag spiller det sikre hit-musiktapet, og breaker kun sjældent nye kunstnere, af frygt for tab af lyttere. Så hvem skal nu præsentere den nye musik? Ikke engang MTV har den rolle mere.

Dem der var unge fra 50’erne til 80’erne kender Radio Luxembourg. Denne station kunne noget Statsradiofonien ikke kunne; spille og præsentere ny musik, som ingen kendte,

Beats 1 er den moderne Radio Luxembourg. Det er stedet for den usikre nye musik, og når den spilles på en rigtig radiostation som alle med lethed har adgang til, over hele verden, så ligger potentialet lige for fødderne.

Stiller du ind, eller hvad det nu hedder på internetradio-sprog, er det ikke for at høre et kønsløst musiktapet. Her vil du overraskes, og have horisonten udvidet, og det får du på denne radio.

Værterne brænder for musikken

Zane Lowe på Beats 1 Radio

Zane Lowe på Beats 1 Radio

Apple har udvalgt tre internationale trendset-profilværter, som skal trække det store læs for Beats 1 Radio. Værterne brænder for musikken, og det høres tydeligt ud gennem højtalerne.

Grundlæggende skal de rigtige radio DJ’s erstatte radiorobotterne, som ud fra en matematisk profil, vælger ”den rigtige musik”.

På Beats 1 er opgaven, at præsentere musik og gøre lytterne interesserede. Jeg er ikke så naiv, at jeg tror værterne selv vælger alt musikken der spilles. Naturligvis er det, som på alle andre stationer, sat i system, men værterne formår på engageret vis, at fortælle om sangene, kunstnerne og alt det ind imellem.

Zane Lowe er stjernen på Beats 1. Han har været vært på BBC Radio 1 fra 2002 til 2015, og anses i Storbritannien som en indflydelsesrig DJ. Ebro Darden er en af New Yorks kendte stemmer, og bringer attitude til Beats 1, og ved hvad der rør sig i klubberne og på gaden i en af verdens vigtigste underholdningsbyer. Julie Adenuga skal bringe Londons varierede musikkultur ud til lytterne.

Blandt værterne finder vi også Brooke Reese der hver dag fra LA sender et chartshow med tidens mest populære sange, valgt af iTunes-brugerne. Showet med Brooke Reese er nok det mest mainstream program vi finder på Beats 1.

Lyden af fire byer

Beats 1 Radio sender fra London, Los Angeles og New York, og de krydser ikke bare tre tidszoner, men også lyden af tre storbyer. Værterne gør tydeligt opmærksom på, når der skiftes sendested, og som med et trylleslag afspejler musikprofilen byen der sendes fra.

Lidt groft opstillet er Los Angeles mere ”poppet” end New York som er lyden af hip-hop og rock. London trækker i retning af r’n’b.

Netop lyden af tre toneangivende byer gør Beats 1 Radio absolut unik og varieret, særligt set i forhold til andre radiostationer.

Tidszonerne gør også, at folkene bag radioen har måtte droppe tankerne om eksempelvis et verdensdækkende morgenprogram, da det jo ikke er morgen samtidigt i hele verden. Jeg synes det er skønt, at alle hører det samme på samme tid.

Tip: Undgå Apple Music trækker penge fra dit kort

Toneangivende kunstnere er DJ’s

Folkene bag Beats 1 har inviteret kunstnerne indenfor. Ikke bare i form af gæster hos en studievært, men med deres eget show. Det er et helt vildt genialt tiltag, som endnu engang understreger, at her er der virkelig en radio som tager musikken alvorligt.

At høre Pharrell Williams, i programmet OtherTone, have besøg af blandt andet Justin Timberlake, hvor de to taler om musikken er ”must hear” for musikfans. På TheFader.com kan du se og høre et klip fra showet.

Alene i juli var navne som Ellie Goulding, Jaden Smith, Dr. Dre og Drake på showlisten. Også Elton John har med The Rocket Hour sneget sig med ind på Beats 1.

Jeg er spændt på om de på den lange bane kan holde kadencen oppe på dette punkt.

Læs om Apple Music

Konklusion: Nyskabende og unik

Beats1 er absolut unik i sin lyd, og her er stedet hvor ny musik kan opdages. Det promoveres, du kan se hvad der spilles, og med et lille hjerte tilkendegiver du om sangen er et hit for dig.

Hvem tør i dag spille den svenske sanger og rapper Elliphant, andet end Beats 1. Sangen ”Best People In The World” er ikke et verdenshit, men Beats 1 giver sangen en chance, og husker at fortælle hvem det er, og hvorfor man skal lægge mærke til det.

Du bliver også overrasket på Beats 1. I showet med Pharrell Williams sang hans gæster pludselig et par strofer af ”Wonderful World”, hvorefter klassikeren med Sam Cooke væltede ud af højtalerne.

Det første sang jeg hørte på Beats 1 var i øvrigt ”Lean On” med danske Mø og Major Lazer.

Beats1 lyder som et hit og har potentialet til et worldwide gennembrud, men forventer du en klassisk radiostation med morgen- og eftermiddagsshow er du gået forkert. Beats 1 Radio er musikkens hjemsted.

Sådan virker “for you” i Apple Music

Mere til historien

Du kan lytte til Beats 1 Radio i iTunes på Windows og Mac samt i applikationen Musik på iPhone, iPad og iPod Touch. Senere kommer også muligheden for, at lytte fra Android-telefoner. Tag også et tjek på Beats1radio.com.

OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 og S24+ test | Her er kompromiserne

TEST: Der er skåret ned på flere ting i Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+, men telefonerne er stadig pumpet med AI-funktioner.

(mere…)
Se dette før du køber OnePlus 12

VIDEO: Overvejer du at købe OnePlus 12, så se min test af OnePlus 12 her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram